„Шпигел“ нарече „позорно“ представянето на Зеленски на срещата с Тръмп (С ВИДЕО)

Срещата между Володимир Зеленски и кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп в Ню Йорк показа, че двамата нямат нито една пресечна точка и представянето на украинския президент на нея може да се определи като позорно, пише списание Spiegel. Разговорът между Зеленски и Тръмп се проведе на 27 септември в Trump Tower в Ню Йорк и продължи около час.

„Напрегнатото и неловко съвместно изявление отново показа, че между тези двама мъже няма никаква химия“, отбелязва колумнистката на изданието. Тя отбелязва, че всички са видели ясно мъченическото изражение на Зеленски по време на общото им изявление с Тръмп пред камерите в момента, когато Тръмп декларира в колко добри отношения е с руския президент Владимир Путин. Зеленски „неистово се опита да овладее чертите на лицето си и да изглежда спокоен, но не му се отдаде никак. Той се опита в отговор да скалъпи някаква фраза от типа: Надявам се да установите също толкова добри отношения и с нас, украинците“, но Тръмп го съсече с думите, че „за танго са нужни двама“.

„Позорното представяне на срещата с Тръмп беше най-ниската точка от цялото работно посещение на Зеленски в САЩ, но и останалите му срещи не бяха особено продуктивни“, се казва в статията. Авторката припомня, че в кулоарите на Общото събрание на ООН Зеленски се е срещнал с лидерите на няколко държави, включително с индийския премиер Нарендра Моди. „Но от тези срещи той няма да донесе никакви конкретни резултати и осезаеми успехи в родината си“, се казва в материала. Президентът на САЩ Джо Байдън не даде разрешение за удар с американски оръжия дълбоко в територията на Русия, а т. нар. „план за победа“ на Зеленски беше приет в Белия дом много резервирано още преди срещата на двамата президенти, отбелязва наблюдателката на „Шпигел“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.