Руснаците си върнаха контрола над още две селища в Курска област – Дарино и Николаево-Дарино

След като вчера освободиха селата Успеновка и Борки, днес руските военни прочистиха и поеха контрола над още две селища в Курска област – Николаево-Дарьино и Дарино. Това съобщи заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация и командир на специалните сили „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов.

Той отбеляза, че през последното денонощие руските войски в Курска област се придвижват напред в почти всички участъци на фронта. 1427 полк е превзел опорен пункт, а атакувани в три други селища ВСУ активно се предават. Освен това руските части в района на Суджа унищожиха един склад с боеприпаси, изгориха хангар с оборудване, пунктове за излитане на БПЛА заедно с техните екипажи и свалиха няколко дрона „Баба Яга“, добави командирът на „Ахмат“.

Екипажите на самолети Су-25 използваха неуправляеми ракети за унищожаване на живата сила и бронираната техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в пограничния район на Курска област. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

Ударът е нанесен по струпана жива сила, бронетанкова и автомобилна военна техника на ВСУ в пограничния район на Курска област. Според разузнавателните данни, всички тези цели са унищожени, съобщи руското министерство на отбраната.

Кадри от поле край село Борки, осеяно със стотици трупове на украински войници взривиха специализираните социални мрежи. Те са в резултат на вчерашната битка за селото, което в края на деня беше превзето от руснаците. Броят на убитите украински военни в курското направление се увеличава прогресивно с всеки изминал ден и е изумително, че командването им не свири отстъпление от този безперспективен за ВСУ район.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.