НАТО наля гипса и захленчи за диалог при вида на най-мащабното руско ядрено учение в историята: 400 бойни кораба, 120 бомбардировача и 100 хил. войници + китайските ВМС и ВВС.

На 11.9. Русия стартира най-мащабното стратегическо военноморско учение в съвременната си история. Ученията „Океан-2024“ започнаха във вторник и се провеждат едновременно в Тихия и Северния ледовит океан, както и в Средиземно, Каспийско и Балтийско море. Но вчера, на 14.09 те достигнаха своя пик с изпитанията на няколко нови ядрени оръжия в Тихия океан. В рамките на ученията се провеждат и директни бойни действия в Черно море – стрелба на 7 ракетоносеца срещу военни обекти в Украйна.

Целта на ученията е да се оцени бойната готовност на руските стратегически военноморски и военновъздушни сили, както и да се провери тяхната оперативна съвместимост. В маневрите участват повече от 400 бойни ракетоносни кораба и подводници, както и спомагателни плавателни съдове, около 120 далекобойни  бомбардировача и близо 100 000 моряци, пилото и други военни.

Учението включва пробни изстрелвания на високоточни оръжия и на ядрени ракети. В руските учения в Тихия океан участват и китайските военни с четири големи бойни кораба и 15 бомбардировача на Народноосвободителната армия. Като на 14 септември двете армии съвместно извършиха ядрени опити в Тихия океан.

Само 2 дни след старта на мегаманеврите де факто на почти целия руски боен флот и далечната авиация и на фона на все по-обтягащите се отношения между Запада и Русия, заради появилата се информация в редица западни медии, впоследствие потвърдена от някои западни политици, че САЩ и Великобритания ще разрешат на Украйна да използва далекобойните ракети, които са й доставили, за обстрел на територията на Руската федерация, генералният секретар на НАТО в оставка Йенс Столтенберг изненадващо зарецитира, че трябва да бъде възстановен диалога с Москва в името на спирането на войната. (Дойде им най–после акъла на шефовете му или пък се уплашиха?!)

„Продължавам да вярвам в диалога с Русия, свързан с отбраната и възпирането“, каза Столтенберг и изхленчи, че възстановяването на диалога е крайно необходимо.

Но днес възможностите за възстановяването на диалога с Русия са значително по–ограничени заради безпрецедентния идиотизъм на Запада, който с риск да предизвика глобална ядрена война, подготви наливайки бензин и накрая драсна клечката на конфликта между най–голямата ядрена сила на Земята – Русия и превзетата преди това от самия Запад и подчинена до състоянието на прокси Украйна.

И френските официални лица най–после са чули предупреждението на руския президент Владимир Путин за възможна сериозна ескалация в случай на западни удари от територията на Украйна с оръжия с голям обсег по руска територия. И явно французите искат да избегнат избухването на голяма война. Това съобщи вестник „Монд“, като се позова на дипломатически източник. „Трябва непременно да направим всичко възможно, за да избегнем Трета световна война“ заяви разтревожен събеседникът на изданието – френски действащ генерал.

В същото време, въпреки разширяващите се дискусии в медиите за удари в дълбочина на руска територия, официален Париж продължава да мълчи. Но вестникът допуска, че съответната тема може да е била повдигната по време на разговора между украинския нелегитичен президент Зеленски и френския президент Еманюел Макрон, който до скоро високопарно искаше натовски войски в Украйна и ракетни удари дълбоко в Русия.

Темата е била обсъждана и на срещата между изкуфелия американски президент Байдън и британският премиер, но и от тях няма публични изяви по нея. Или иначе казано – мълчат, защото знаят, че след всичките им люти закани, сега ще е срамна слабост да признаят, че са се отказали.

А германският канцлер Шолц, който е вторият по доставки на оръжия за киевските нацисти и доскоро не пропускаше да покаже публично какъв видиотен войнолюбец е, и италианската премиерка побързаха да заявят, че не са разрешавали нанасянето на удари по Русия с техни оръжия. Шолц даже публично се закле, че Германия никога не е давала на Украйна далекобойни оръжия.

Само канадското неолиберално психо Трюдо, който винаги топло е посрещал украински нацисти ветерани от СС дивизия Галичина, продължава да бълнува за удари с далекобойни оръжия в сърцето на Русия дори след като останалите евро- васални подлоги на САЩ приклекнаха.

Същевременно във всички големи италиански градове се появиха десетки хиляди плакати и билбордове с призиви за мир с Русия. На плакатите са изобразени две стиснати ръце, боядисани в цветовете на руското и италианското знаме с лозунга: „Русия не ми е враг, а приятел“. 
На тях също пише: „Стига вече пари за оръжие за Украйна и Израел. Искаме мир! Не искаме война“. Плакатите и билбордовете са частна инициатива на 8 италиански организации – кампания, за която са си платили със средства, събирани с СМС-и от народа на Апенините. По тази причина управляващите русофобски партии не могат да ги свалят и скрият. Припомняме, че Мелони дойде на власт с обещания да прекрати войната и за връщане на приятелските връзки на страната й с Русия… но после се оказа, че е американски агент. Както всички останали, назначени за управляващи в европейските държави с едва няколко изключения.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. „Да бе мирно седяло не би чудо видяло!“
    А,бре умен е българският народ и за всяка болка има и билка ,и за всяка житейска ситуация има мъдри думи!
    Да споменем и дядо Славейков ,който събра тези български умотворения да се помнят и четат ,ама простотията и глупащината са всемирни за съжаление!

  2. Сега чакам и нашичките „умни“, „управляващи“ тикви да се насерат от страх!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.