Държавният департамент: САЩ няма да вдигне забраната си върху ракетните удари дълбоко в територията на Русия, няма да участваме в тази война

Държавният департамент заяви, че Вашингтон не възнамерява да участва пряко в конфликта в Украйна или да изпраща войски в страната, съобщава ТАСС.

„Много ясно заявихме, че Съединените щати нямат намерение да участват в тази война, няма да изпращаме наши войски“, каза ръководителят на пресслужбата на ведомството Матю Милър на редовен брифинг. Той добави, че американската страна възнамерява да продължи да подкрепя Киев и да му изпраща „оръжия изключително със защитен характер“.

САЩ не планират да вдигнат забраната си към Украйна относно използването от нея на ракети с голям обсег, съобщиха днес и от Белия дом, предаде Ройтерс.

„Няма промяна в становището ни относно предоставянето на ракети с голям обсег на Украйна за нанасяне на удари на територията на Русия,“ заяви пред репортери говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби. „Не бих очаквал някакво голямо съобщение в тази насока от дискусиите между американския президент Джо Байдън и британския министър-председател Киър Стърмър днес“, каза Кърби.

Припомняме, че вчера руският президент Владимир Путин каза пред репортери, че Украйна без помощта на Запада не е в състояние да нанесе удари дълбоко в територията на Руската федерация, тъй като за да нанесе подобни удари, тя ще се нуждае от разузнавателни данни от сателити и полетни задания. А такива могат да й осигури единствено НАТО. Той отбеляза, че обсъждайки дали да позволят на Киев да нанася удари срещу Русия със западни далекобойни оръжия, страните от НАТО всъщност решават дали да влязат във Война с Русия. Путин посочи, че Москва ще взема решения въз основа на заплахите, които възникват за Руската федерация.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.