Украински пленник разказа как ВСУ се опитали да ги убият с дронове-камикадзе

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са се опитали да убият с дронове-камикадзе украински военнослужещи, в момента, в който са се предали на руските войски. Това разказа пленен военнослужещ от 118-а бригада за териториална отбрана на ВСУ във видео, предоставено на ТАСС от руското министерство на отбраната.

„Вчера по време на бойна задача ни взеха в плен. Командирът на руските войници нареди по радиостанцията: „Проверете момчетата, вземете им оръжията, документите… и без физическо насилие, в никакъв случай. Дайте на момчетата нещо за ядене и пиене“. Но това, което ме шокира, беше, че когато бяхме забелязани от нашите оператори на безпилотни летателни апарати, нашите дронове-камикадзета започнаха да работят върху нас.  Това беше голям удар за мен и много неприятна изненада. Имаше всички признаци, че атаките са с цел да убият нас, пленените“, разказва боецът, попаднал в плен край село Мемрик на Покровското направление.

Украинският войник призова бойците на ВСУ да прекратят бойните действия и уточни, че раните по него и другарите му са следствие от атаката на украинските дронове. „Време е да спрем това, защото загиват достойни хора, както от едната, така и от другата страна. Трябва да направим нещо, за да спрем тази месомелачка. Всички хора са уморени, страда цивилното население. Момчета, не се страхувайте да попаднете в руски плен. Разказвали са ни много, че те издевателстват, че са гадняри. Погледнете ни: имаме рани, но това са наранявания от украинските безпилотни самолети, които се опитаха да ни убият“, каза плененият войник. Той подчерта, че в близко бъдеще ще бъдат проверени от руските служби, след което ще чакат да бъдат разменени. „След това ще бъдем проверени: ако не излезе информация, че сме замесени във военни престъпления, ще отидем на размяна“, каза военнослужещият.

Освен това украинецът прочете думи на благодарност към руските военнослужещи, които са пленили него и другарите му. Искам да изразя благодарността си към щурмовия отряд от 228-и гвардейски полк, 90-а бронетанкова дивизия „Храбри“. Момчетата ни приеха по човешки. Честно казано – човешки. Нямаше никакво физическо насилие“, казва плененият войник от ВСУ. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.