„Билд“: ВСУ вече нямат отбранителни линии на изток от Покровск

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вече нямат укрепени отбранителни линии на изток от ключовия донбаски град Покровск, съобщава военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке.

„Само дни след като завладяха още две села на изток (Красний Яр и Крутий Яр), руските сили влязоха в градовете Гродовка и Новогродовка, където в момента се водят улични сражения. С превземането на градчето някога с 14 000 жители Новогродовка, руските войски ще се озоват на 8 км. от целта си – ключовият за последната трета линия на украинската отбрана в Донбас град Покровск. От Новогродовка до Покровск е празно поле, в което няма нито един укрепен район, който да спре руското настъпление, а падне ли Покровск, всички територии на юг, запад и дори на северозапад от него падат под руски контрол“, обяснява Рьопке.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) загубиха 20 от общо 31 американски танка Abrams за шест месеца, съобщава списание Military Watch Magazine (MWM).

В четвъртък, 22 август, заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на руските въоръжени сили и командир на специалните сили на „Ахмат“, генерал-майор Апти Алаудинов каза, че в Курското направление руската армия е унищожила поредния американски танк Abrams.

„В резултат на последната загуба общият брой на унищожените танкове Abrams в Украйна става 20 от общо 31 доставени на Украйна от САЩ за целия период. Всички танкове „Абрамс“ са унищожени през последните шест месеца“, се казва в публикацията на списанието.

В статията се отбелязва също, че украинските войници масово са недоволни от американските танкове, посочвайки като основна причина тяхната уязвимост. Авторите на материала смятат, че САЩ няма да извършват нови доставки на тези машини за въоръжените сили на Украйна, за да не се петни повече репутацията на танковете, които цял свят гледа как горят, подпалени от руски ракети и дронове.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Не мога да си обясня тази свобода на придвижване на войски и оборудване която руснаците позволяват по цялата украинска територия, включително и допуснатия набег в Курск. Толкова ли е трудно да не казвам невъзможно да се спрат доставките на тежки оръжия и боеприпаси течащи по няколко постоянни канала след като въздухът е почти изцяло завладян от руската авиация? Как можаха укрите в своя набег в Курск да разрушат всички мостове за да затрудняват руската отбрана, а Русия не е разрушила нито един мост в Украйна позволявайки безпрепятствено движение и доставки от Полша и Румъния към Донец? Как хем фронтът от месеци се разпада и вече няма защитни линии на укрите, а картата на Донецк в едър план почти не се е променила? Хем руснаците превъзхождат укрите 10:1, а според други писания 30:1, хем са напреднали само 1-2 км? Хем дневните загуби на укрите са по 500 души дневно и ги изтребват със супербомби, хем резултатите от руското настъпление са направо жалки в сравнение с представите ни за възможностите на руския войник от ВСвВойна? Ясно е че във война информацията е изкривена и заради пропаганда, но реалната картина прозира между редовете и не задоволява никого. Най-малкото обикновените руснаци, да ме споменавам нас русофилите.

  2. Дали пък,ако имаха нещо укрепено,Урките- то щеше да ги спаси?
    Да ги заличават вече,че ми писнаха.

  3. Укрепени- не укрепени,това е….Руснаците няма да търпят фашизъм.нито там,нито никъде по света.Защото ( май само те) помнят какво е фашизъм.Другите, удобно забравихме.

  4. Руснаците доказват винаги, че не атакуват граждански обекти , ако там няма маскирани и скрити укри, които стрелят!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.