ПОЗОРНИЯТ „ТРИУМФ“ НА ПЛАГИАТОРА-РЕЦИДИВИСТ „СПАРОТОК“

На снимката: Плагиатът Павел Серафимов – Спароток

Колко трогателно – плагиаторът с прозвище „спароток“ приема овации за това видео, озаглавено „Как е звучал езикът на жителите на Омировата Троя? 15.08.2024 г.“, чиято „откривателска част“ е скверно открадната от мен. Плагиаторът е похитил моето откритие, че думата „изцибрям (се)“ – той козметично я е променил на „цибрея“ – изсветлявам, избистрям – е обща за троянци и българи и образува имената на важни топоними и хидроними в Троада и България. Това колосално по своята важност откритие, което говори за идентичността на троянци и българи, аз правя в статиите си „Българското име на Тибър, реката, която тече през Вечния град“ ( публ. 5.06.2024 г.,) и „Река Цибър в Рим, Троада и България“ ( публ.на 3.07. 2024 г. ), които излязоха в сайта „факти.бг“, вестника на СБП „Словото днес“ и Academia.edu, както и в книгата ми „Името България и етнонимът българи“, публ. на 25 юли 2024 г. За да замете следите си, плагиаторът Павел Серафимов спешно, след 3 юли, е вмъкнал абзац с подобно съдържание в свой стар текст – това е негов многогодищен и изпипан плагиаторски трик, който обаче може да бъде разобличен от добър програмист.

На снимката: Ограбената авторка – историкът и писател Милена Върбанова

Цялото останало съдържание на цитираното видео, публикувано снощи, на 15.08.2024 г. е невежествена компилация и комични предположения за значението на няколко троянски топоними, хидроними и лични имена. Ценно е само откритието, ограбено от моите статии. 

Защо псевдоисторикът „спароток“ – ако наистина е направил подобни ( Цибър, Цибрица, „цибрея“) открития, не е излъчил „откривателското си видео“ преди 3 юли и дори преди 5 юни? Та нали естественото желание на изследователя е да сподели своите новаторски тези с публиката? Ясно е, че те са изцяло откраднати от моите статии.

Плагиаторът с прозвище „спароток“ не знае, че авторството на откритието ми е заверено в САЩ. 

Подобна гротеска плагиаторът с прозвище „спароток“ организира, когато преди пет години се запозна с откритието ми, че името на основателя на Рим, Ромул (Romulus) означава буквално „ромол“ – „ромол на река“. Тогава плагиаторът измисли свое „алтернативно откритие“ – името на Ромул не идвало от „ромол на река“, а от „ромон на река“ – разликата е много сериозна, както можете да се убедите и за никаква кражба от статиите на Милена Върбанова не може и дума да става.

Призовавам обществото да прояви категорична нетърпимост към престъплението на въпросния плагиатор и към плагиаторството изобщо. „Спароток“ е плагиатсвал почти всички мои открития, оповестени в статиите ми от 2016 г. досега, като аз съм разобличила всяко едно негово посегателство и съм натрупала огромен архив, който мога да покажа на компетентните институции. 

Намирам продължаването на тези интелектуални кражби от моите произведения, за нетърпимо и във висша степен скандално. Съответно – ще взема най-решителни мерки за тяхното прекратяване.

Автор: Милена Върбанова

историк, културолог,

писател, член на СБП

* Книгата „Името България и етнонимът българи“ можете да намерите в книжарница „Български книжици“ или да пишете на автора на имейл [email protected]

Това е видеото, чието съдържание СПАРОТОК е изплагиатствал от статиите на историкът, културовед и писател Милена Върбанова.

„Как е звучал езикът на жителите на Омировата Троя? 15 aвгуст 2024“

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

17 коментара

  1. Мила Милена,
    В нашите сърца няма място за такива крадци. Само ти ще останеш с нас – винаги с нас и винаги първа в този род открития. Плагиатите сами се излагат – но не е много излишно да се порицаят публично. Плагиатството е вид кражба и може да се преследва съдебно – това последното само за сведение.

  2. Това е словесна диария, няма нищо общо с историята, а е в сферата на фантастиката. И къде ви са фактите и доказателствата, химичните анализи?

  3. Никога не съм чела никакъв Гиндин, измамнико. Дори не съм чувала за него и не ме интересува. „Гиндин“ е само едно прикритие на плагиатора, за да обсеби моя труд, с който доказвам, че троянци българи са един и същ народ. И позоваванията на „Гиндин“ са относно неща, съвсем различни от моите открития. Трудовете ми са съвършено оригинални, ето защо фалшификаторът „спароток“ обсебва откритията ми. Плагиаторът има един особено обикнат похват – да пришива моите идеи и открития към свои стари еклектични, посредствени текстове от 2010 – 2018 г., за да „доказва“, че идеите на ограбения автор са му хрумнали много отдавна. С този плагиаторски трик, „спаротокът“ – псевдоисторик, който се препитава с интелектуални кражби, фактически извършва документни измами. Но един добър кибер специалист може с лекота да го разобличи и тъкмо това предстои да се случи. Вие, профаните от неговата шайка, служите на много мръсни интереси и тъмни сили, но аз не се боя от вас, въпреки заплахите на плагиатора и покровителите му. Прехапи клеветническия си език. Но е много вероятно „Никола“ да е самият фалшификатор „спароток“. Бандата ви е вредна за Българшя и за историческата наука. Подкрепят ви само неграмотни илитерати като самите вас. Имате и армия от тролове, която обсипва с помия вдеки, който ви разобличава. Но това няма да трае дълго, уверявам те.

  4. Атаката на троловете за бързо реагиране на плагиатора „спароток“ започна. Клеветите на лумпените се посипаха. Всеки, който разобличава псевдоисторика, трябва да бъде облян с мръсотиите на лумпените, „които пазят честта“ на фалшификатора. Аз пиша от години, името ми е известно и то е име на почтен човек. А вше сте жалка банда от паразити. Никога не съм плагиатствала от никого, защото съм достатъчно образована и талантлива. За никакъв Гиндин никога не съм чувала. А вие сте измъквали това случайно име от тьорлюгювеча на сайтчето персеус, защото едва ли някога сте чели подобен десеторазряден учен. Вие никога нищо не сте прочели, жалки шушумиги и подлеци.Вие сте бандата на един крадлив илитерат, нямате нищо общо с историята и сте просто шайка платени хуманоиди и словесни макаци. Нищо чудно „Никола“ да е самият плагшатор „Павка“.

  5. Плагиаторът Павел Серафимов с прозвище „спароток“ е подставено лице на мрачни сили, които уж разкриват „истинската история на българския народ“ – но как я разкриват? Неграмотно, жалко, невярно, ограбвайки и сквернейки делото на истинските изследователи, които са стигнали до важни изводи. „Спаротокът“ се препитава с интелектуални грабежи – що за историк е това? Обгражда го профанско стадо от мутри – „любители на историята“. Има ли друг „изследовател“, комуто слугуват толкова бодигардове с помийна реч? П.Серафимов „инкрустира“ откритията – мои и на други автори – в пошлите си неграмотни съчинения от предишни години, за да обсеби и омърси нашите достижения. Всичко това смърди на поредния „културен проект“ за унищожение на интелигенцията и превръщането на България в „планета на маймуните“. Заплашвате ме, клеветите ме мръснишки – както вие сте си свикнали. Изобщо не ме е страх от вас, „рояк скотове“. Презирам ви. Цял живот се боря с такива като вас. Наукообразието, псевдоинтелигентщината и отвратителната кражба на интелектуална собственост, чието безнаказано (досега) въплъщение е „спаротокът“ няма да превземат България. Не всички са идиоти, хората са наясно кой и защо ви е създал. И със зловонните си клевети си вие го потвърждавате. Толкова.

  6. Поне десет пъти, включително и вчера, след като за пореден път го разобличих, съм отправяла покана за научен дуел към неграмотния ви идол – плагиатора с прозвище „спароток“. Той никога нищо не е отговорил, крие се и трие поканите ми. Защото знае – близки срещи с образован историк са унищожителни за него. Той и сега си е карикатура, но аз ще го направя посмешище. Той не знае нищо от историята, нито един дял, нито един древен и съвременен език. Ако не преписва от някого, ще загине. Тъкмо с вашите просташки клевети, вие, лумпени, ще предизвикате учредяването на акадимична комисия, която да установи нивото на историческа образованост на въпросния „спароток“. И след като го изпита, завинаги ще изскубне тоя плевел от нивата на историческата наука.

  7. Госпожо Върбанова мислено ви ръкопляскам!Следя ежедневно сайта и с удоволствие вашите публикации,а колкото до този брадатия музувирин една нашенска от мен!!!

  8. Благодаря, господин Ценов, ценя подкрепата на интелигентните българи!

  9. Мисля, че не трябва да се разправят тези, които поддържат и огамотяват хората с факти доказващи тезата, че българи=траки=белазги (пелазги са един и същи народ населявал днещните български земи от дълбока древност.

  10. А какво предлагате, господин Метев? Да си мълча, докато един лумпен в продължение на осем години се подписва под моя труд? Лице като плагиатора „спароток“ не може да „ограмотява“, защото няма нито необходимата грамотност, нито нужната етика.

  11. Уважаема Милена Върбанова, огледайте се в околните новини и си дайте сметка, как звучат Вашите коментари за откраднат труд и преписани мисли. Как според Вас изглежда една История, ако двама или повече я дърпат и късат, чия е? Кой ще се почувства горд от това?

    • Става дума за плагиати, а не за история. Странно е, че не схващате разликата. Плагиаторството във всички епохи се смята за престъпление, а днес се преследва от закона ( в България – формално ). И това няма нищо общо с историята, географията, химията и физиката на тъгата.

      • Какво ми казахте току що, че това, което Сте написали е по-важно да се знае, че Вие сте го написали, а не българите да го приемат като факт и да се гордеят с него? Да и не във всички епохи се е тачело авторското право, инак щяхме и в момента да сме между каменната и бронзовата ера. Това нещо се появява във Великобритания след изобретението на Гутенберг и ще умре с него. Творбите на писателката, която го е предложила, никой не помни, а и нейното име също. Сега Интернет глътна това право, толкова мощно, че и големите корпорации с всичките си пари и влияние са безсилни. Ако няколко души ползват е пиратство, но ако е масово, трябва ОМП за да бъде спряно. „Спароток“, за разлика от Вас, е намерил правилната пътека на разпространение и Вашите думи стигат до много повече хора. Вие сте заложили на куц кон, защото не търсите само просветление. Знам, че моите думи могат да Ви засегнат, но така мисля, а Вие чукате по черупката на яйцето, докато се спука.

  12. Жегата води до изостряне на психичните отклонения и бум на научните открития.

  13. Явно наблюдателницата ти е ситуирана в палата номер пет, легло 18, на общинската психиатрия. С изгледи за гастрол в Нови Искър.

  14. Към „Иван“: Уважаеми, Мина има право по отношение на Вас.Плагиаторът не е глашатай на моите идеи, а ги краде, за да получава облаги от тях. А Ваша милост много злоба сте натрупали, изливайте я другаде, по друг повод. От тая тема нищо не разбирате, защо бързате да давате акъл? Когато става дума за квантова физика, аз си мълча.

  15. Много хубаво видео, не съм очаквал такъв интересен разказ! Благодаря Ви за това, че го споделихте с нас, за да можем да видим истината за нашето далечно минало и за своите героични предци!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.