Екс-аналитик на ЦРУ: В Курска област е Гробът на ВСУ, избиват ги с хиляди (С ВИДЕО)

ЛАРИ ДЖОНСЪН: Украинската атака срещу Курска област в Русия е самоубийствено начинание без никакъв военно-стратегически смисъл

Нападението на Украйна срещу руските погранични региони може да е зарадвало «откъснатите от реалността» привърженици на Киев — но по отношение на резултатите това е едно напълно безсмислено начинание без никаква военно-стратегическа цел, заяви бившият сътрудник на ЦРУ Лари Джонсън в интервю за Dialogue Works. Анализаторът отбеляза още, че тази авантюра единствено до по-големи загуби за украинските въоръжени сили, тъй като „В Донбас украинските защитници бяха много по-добре защитени в хилядите си бункери и укрития, докато сега им се налага да нападат през блата, гори и открити пространства под дъжд от руски снаряди, дронове и ракети, без да има къде да се скрият.

ЛАРИ ДЖОНСЪН, бивш главен анализатор на ЦРУ:

По отношение на резултатите това е едно напълно безсмислено начинание без никаква военно-стратегическа цел. Сериозно!

Да, изненадващото нахлуване на украинските войски в Курска област беше много обнадеждаващо за всички онези откъснати от реалността поддръжници на Украйна, за анализаторите в пропагандни институции като Института за изследване на войната, в Конгреса на САЩ или в някой от аналитичните центрове. Посланията им от типа „Украйна нахлу в Русия, нанася й сериозен удар!“ звучат добре, но са крайно неверни. Не е трудно да събереш всичките си военни резерви в един брониран юмрук и с него да пробиеш която и да е граница, навлизайки на 10-20 км. в територията. Въпросът е после какво ще правиш и какво те очаква.

А истината е че украинците сега просто са затънали, блокирани на малък участък в блата и гори под ударите на руската артилерия, ракети и дронове. И не могат да се измъкнат. Убиват ги със стотици. А сега може би вече загиват и с хиляди или дори и повече.

(В началото на интервюто си Джонсън коментира и обиска на ФБР в дома на опозиционния коментатор Скот Ритър и споделя опасенията си, че властта във Вашингтон в отчаянието си е подела атака срещу всички, които не са съгласни с новата нормалност и подкрепят сили като Русия и Китай.)

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.