Путин: Русия оценява, че съюзниците й отказват да се подчинят на хегемона (С ВИДЕО)

Русия цени високо своите съюзници и съмишленици на различни континенти, заяви президентът Владимир Путин, говорейки на форума „Армия-2022“.

„Това са държави, които не се подчиняват на така наречения хегемон. Техните лидери проявяват истински мъжки характер и не се огъват“, каза той.


Президентът подчерта, че тези държави избират суверенен и независим път на развитие и искат да решават колективно въпросите на глобалната и регионалната сигурност въз основа на международното право, взаимната отговорност и зачитането на интересите на всяка от тях.

„По този начин всички тези страни, всички ние допринасяме за защитата на един нов многополюсен свят“, добави той.

Русия искрено цени исторически силните си, приятелски и доверителни връзки с държавите от Латинска Америка, Азия и Африка и е готова да предложи на своите съюзници и партньори най-модерните видове оръжия, продължи Путин. Той отбеляза, че този тип оръжия се ценят от военните професионалисти по света заради тяхната надеждност, качество и висока ефективност и почти всички са били използвани неведнъж в реални бойни операции.

Според президента чрез развитие на военнотехническото сътрудничество и обединяване на усилията и потенциала Русия и нейните партньори ще могат да осигурят надеждна сигурност и стабилност както у дома, така и в света като цяло.

Международният военно-технически форум „Армия-2022“ се провежда от 15 до 21 август в центъра „Патриот“ край Москва. Около 1500 компании от отбранителната индустрия ще представят най-новото военно оборудване.

ВИЖ ВИДЕОТО:


Източник: РИА новости

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СЛАВА ВОЛОДЯ НАШ ВЕЛИК ИСТИНСКИ БРАТ ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ТЕ ПОСРЕЩНЕМ В БЪЛГАРИЯ ГОСПОД Е С НАС А М И Н

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.