ГРЪЦКАТА БЛОКАДА НИ РАЗМАЗА! Цената на Зеленчука Скочи 4 Пъти! ЕС Нехае – Българите Плащат!

blokadaЦената на килограм краставици вече се изравни с парче луканка, показа проверка по стоковите борси.

Финансовата стойност на зеленчука може да стигне и черния хайвер, след като блокадата на българо-гръцката граница продължава и бунтуващите се гърци спряха вноса на зеленчуци за родния пазар.

Доматите удариха тавана, краставиците не се пипат, по пазарите мандарините и портокалите са стари, сбръчкани, некачествени и скъпи.

Както винаги, България се оказа неподготвена – този път за реакция срещу своеволието на няколко десетки гръцки селяка. Дали ще е дефицит на газ, дали ще е хляб, или някакви зеленчуци от първа необходимост – ние веднага клякаме и се предаваме.

А повишената цена я плаща народът!

Родните производители, които бяха бити по ръцете от държавата до посиняване… и до отказване, вече се броят на пръсти заради огромния внос. Не могат да запълнят нишата на пазара. По тая причина българският зеленчук е скъп, гледа се в парници, а количествата са направо бутикови.  Слугуващата на ЕС и частните му интереси родна държавна политика и алчните ни търговци задушиха родното производство, а сега се правят на глухи и слепи, че сергиите буквално пустеят и няма ни домати, ни краставици, ни цитруси, даже и лимоните са на космически цени в грипавото време, когато са най-необходими.

За сметка на това се появиха пъпеши от Чили, боб от Египет, чесън и лук от Китай, репички от Испания, ябълки от Италия, като българско родно производство в магазините са само етикетите им.

Ако това се беше случило с всяка една друга държава в ЕС, правителството щеше да защитава хората си до дупка и да поиска компенсации. Ние обаче не сме като другите държави.

Борисов изскимтя няколко пъти в Брюксел за блокадата, оплака се по телефона на Меркел… и дотам!

Министър Московски „прояви чудеса от храброст“ и лично отиде на границата да преговаря с шофьорите… Като постигна… едно голямо нищо! 

zelenchuci

Коалиционните партньори на ГЕРБ се правят на инбицилни по въпроса и продължават политическите боричкания, замерят се с компромати (по липса на домати- б.а.) и даже Николай Колев – Босия няма какво да хвърли по парламента.

А народът купува скъпи краставици, сбръчкани лимони, полуразвалени портокали, меки мандарини и псува!

Но тихо, за да не го чуят.

И същият този народ сега ще плати двойно и тройно за салатата си… а през лятото пак ще хукне на море в Гърция, за да се отблагодари на елините за „солидарността им с нас“.

Това е то. Национален мазохизъм, гарниран с вътрешно-политически мазохизъм.

Това сме ние.

Това е България!

На кого да се сърдим, освен на себе си? Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/sdpfus6a0VA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Тези краставици гръцки ли са!Да им ги върнат обратно!Мерси!
    Може и за това да висяха по границата,да лапанат повече пари!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.