Путин категоричен: Никога не нападаме първи, но насочваме оръжие към тези, които ни заплашват

Путин,За пореден ден вчера  напрежението между Русия и Запада се нажежи.

Малко след като заяви, че Русия е принудена да увеличи ядрения си арсенал с 40 ракети,  Владимир Путин предупреди, че Москва ще насочи ударните си сили единствено  срещу териториите, от които идва заплаха за Русия.

 „Ако някой застрашава сигурността ни, ние сме длъжни да  се отбраняваме и да насочим ударните си сили и  към териториите, от които идва тази заплаха“, обясни Путин, като специално подчерта, че НАТО се придвижва към границите на Русия, а не обратното. В нито една световна война не сме нападали първи, няма да го направим и сега, категоричен и президентът.

„Ще анализираме и ще следим всичко, но засега не виждам нещо, което да ни накара  да се развълнуваме особено. Това по-скоро са действия и  политически знаци за отношението към Русия“, каза Путин. Съветникът на Кремъл Юрий Ушаков  заяви от своя страна, че Русия се противопоставя „принципно“и адекватно  на всяка нова предизвикана надпревара във въоръжаването със САЩ.

Командващият сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис междувременно даде отбой и заяви, че Вашингтон може да не разположи тежко оръжие в Източна Европа, а да направи това само в Германия или Полша, без да уточнява, че Полша има обща граница с Русия. Не бива да се изключва вариант, че бронетехниката и съпътстващото я оборудване ще бъдат пратени само в Германия, а не във всички  страни от Източна Европа и Прибалтика, заяви  Ходжис пред ТАСС.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заявиха, че засилените военни учения се дължат на факта, че  на изток Русия налага волята си на съседите си, като не взима под внимание техния суверенитет.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.