Тайният финансов доклад на БФС преди конгреса: 70 милиона минали през Боби Михайлов

Общо 70 милиона лева са влезли в БФС, откакто там на власт е Боби Михайлов. Това сочат данните в тайния финансов доклад преди конгреса на БФС, до който се добраха журналисти. За 8 години, откакто бившият национален вратар коли и беси във футболния съюз, там са влезли много сериозни суми. В следващия си мандат Боби ще закръгли 100 милиона, тъй като на изборите в БФС на 14 февруари се очакваше да бъде преизбран поради липса на друг кандидат.

 

Боби Михайлов
Боби Михайлов

Според нашата информация само от 2009 г. до сега в БФС са влезли 50 милиона лева, останалите 20 милиона са при предишния мандат на Михайлов от 2006 до 2008.

За последните 5 години Боби е гушнал над 15 милиона от телевизионни права, а други 18 са дошли от ФИФА и УЕФА спонсорите са се отчели с 5 милиона

„Уж е криза, ама БФС си печели чудесно. Затова не е чудно, че доста народ има мерак да управлява централата. Само че като дойде времето за избори, и всички се изпокриха, само Боби остана“, коментират служителите из коридорите на съюза.

Почти половината пари от спечеленото при управлението на Боби Михайлов обаче са били потрошени по националния отбор. Нашите ядяха бой на поразия, преди да дойде Любо Пенев и да ги стегне. За осем години под крилото на Боби националите саопукали общо 30 милиона лева, като 22 от тях са за последните пет сезона. В същото време първата футболна селекция на България е вкарала в БФС само 16 милиона лева от 2009 г. насам. От тях 14 милиона са от телевизионни права и още два от билети. Това означава, че българският национален отбор е лъжник с 6 милиона на БФС само през последния мандат на Михайлов.

„Как няма да е длъжен, като не се класираха нито на световно, нито на европейско първенство“, разясняват от централата. За децата, юношите и аматьорите пък са дадени 6 милиона лева доста повече, отколкото при предишния бос на БФС Иван Славков – Батето. За заплати на Боби и останалите 111 служители на БФС пък за пет години са хвръкнали 8,3 милиона.

В следващия мандат на Михайлов се очаква да влязат повече от 45 милиона лева за четири години, прогнозират от БФС. България е домакин на Европейското за юноши през 2015 г., където се очаква УЕФА да изсипе един куп пари.

 

Боби Михайлов и Мария Петрова
Боби Михайлов и Мария Петрова

Полива с 50 бона победата на конгреса

Поне 50 бона от бюджета на БФС били заделени за разпивката, с която Боби Михайлов смятал в петък вечерта да полее победата си на конгреса за избор на нов президент, насрочен за същия ден по обед, мълви си из кулоарите на футболната централа.

Бившият вратар е уредил почерпка и нощувка за всичките 583 делегати от цялата страна, които са получили правото да участват в избора на стария-нов бос. На футболните функционери било обещано ядене и пиене на корем в „Кемпински-Зографски“, като с тържеството щели да бъдат почетени едновременно 3 празника накуп – изборът на Боби, Трифон Зарезан и Свети Валентин.

Както вече стана ясно, конгресът на БФС е с предизвестен край, след като не се яви нито един кандидат за стола на Михайлов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.