Мистерия с убитата Хюлия!

Убийството на красивата туркиня Хюлия Маджарова може да се окаже следващата голяма мистификация в стил „смъртта на сестрите Белнейски“ и „ликвидирането на Яна в Борисовата градина“. С всеки изминал ден случаят става все по-заплетен и наяве излизат страховити подробности – като в сериала „Туин Пийкс“. Още по-странно е, че семейството й я погреба по-бързо и като че ли не иска много-много да се рови по случая.

Красавицата Хюлия обичала купоните и живеела бохемски. Била доста разкрепостена като за момиче от турски произход
Красавицата Хюлия обичала купоните и живеела бохемски. Била доста разкрепостена като за момиче от турски произход

На 5 януари в лозов масив край магистрала „Хемус“ недалеч от варненското село Млада гвардия е намерен зверски обезобразен труп на млада жена. Часове след като тялото е открито, става ясно, че жертвата е изчезналата на 1 януари 24-годишна студентка Хюлия Маджар, дъщеря на Назми Маджар – собственик на фурна, зърнопроизводител, най-заможния човек в Белоградец.

За последно момичето е видяно живо на 1 януари вечерта, когато с нейни приятели се събират в механа в родното село на красавицата Белоградец, за да доизядат и доизпият новогодишната софра. Малко преди полунощ телефонът на Хюлия иззвънява. Обажда се съученикът й Иван Тодоров. Тя излиза уж за малко, за да се види с него, и повече не се връща в заведението, не се прибира и у дома.

Искаше да бъде красива и беше, описват я комшиите
Искаше да бъде красива и беше, описват я комшиите

На 2 януари бащата на момичето Назми тръгва да я търси с автомобила си, но безуспешно. По обяд получава съобщение на личния си телефон с искане за откуп от 300 000 лева. Есемесът е написан изключително неграмотно и за секунди става ясно, че е писан от аматьор. Времето на реакция е 3 часа, има инструкция да не се звъни в полицията в никакъв случай. Назми Маджар обаче се свързва с МВР и започва разследване.

Втори SMS похитителят така и не изпраща, няма и телефонно обаждане. На 5 януари за убийството на Хюлия е арестуван 24-годишният й съученик Иван Тодоров.

Заключен е на влизане в Холандия, след като родните власти са помолили за съдействие Интерпол и Иван светкавично е пуснат за издирване с червена бюлетина.

Какво се е случило в нощта срещу 2 януари, как и защо се е стигнало до убийството на Хюлия, в какви отношения са тя и Иван, полицията и прокуратурата упорито мълчат. „Уточнява се мотивът за убийството“, лаконична бе говорителката на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова.

Близките на Хюлия също не са словоохотливи. Твърдят, че не познават Иван.

Журналисти обаче се добраха до резултати от аутопсията, които сочат, че студентката и Иван са правили с*кс в нощта на убийството. Биологичен материал – сперма, е открит по бельото на Хюлия. Иван е проникнал многократно в нея, а по цялото й тяло има следи от изтезания, синини и охлузвания, които сочат, че половият акт не е бил по нейно желание. В туркинята е било проникнато и анално. Лицето на момичето е обезобразено, тъй като е удряна многократно с тъп предмет. Починала е от кръвозагуба, сочи заключението на патоанатомите.

След като я умъртвява, Иван я натоварва в багажника на автомобила си и тръгва по магистрала „Хемус“, където я захвърля в лозов масив. Пътниците от минаващ по аутобана автобус стават свидетели как млад мъж вади труп от багажника и го повлича към гориста местност. Те си мислят, че това е куче или едро животно, и никой не благоволява да се обади на 112.

Към днешна дата Тодоров е привлечен като обвиняем за извършване на убийство по особено жесток начин с цел прикриване на друго престъпление. До месец той трябва да бъде екстрадиран от Холандия у нас и да бъде предаден на съда.

Най-вероятно в страната на лалетата ще бъде пратен български екип разследващи, които да проведат разпити със задържания. Засега е ясно само, че Хюлия е тръгнала с палача си по собствено желание.

Ясно е също, че не е бита веднага, защото, след като тръгва от механата, тя се чува няколко пъти по телефона с детската си любов Аксел. Момчето разказало, че не се е притеснило за пея, защото звучала изключително ведро и се заливала от смях. По-късно компанията се разотишла от механата, без Хюлия да се е върнала. Спряла да отговаря на повикванията
на Аксел.

„Не за първи път изчезва. И друг път се е случвало да я няма по 1-2 дни“, споделили пред разслодващите приятелките на Хюлия. С половин уста те признали, че семейство Маджар било като секта и натоварило с големите си очаквания девойката. Хюлия искала да стане фармацевт, но се примирила, че след време ще поеме семейната фурна, защото залягала над книгите завършила бакалавър Международни икономически отношения, записала и магистратура в същата специалност.

„Тракаше на компютъра някакви неща, аз не ги разбирам, умно момиче.
Брат й Ахмед кара трактор, никога не е бил по учението“, разказа пред журналисти служителка във фурната. Затова и близките на Хюлия й прощавали фриволното поведение, абсолютно несъвместимо с ислямските традиции. Красавицата се снимала разголена и се срещала с различни мъже, което за млада туркиня е доста морално укоримо.

Най-голямата любов на студентката бил Аксел. Двамата се обичали от деца, но се разделили като двойка. „Останаха приятели, много близки, той носи ковчега на погребението й. Беше страхотна опора на семейство в деня, когато я изпратиха в последния й път“, разказаха пред журналисти местните в Белоградец.

След него Хюлия имала връзка с Николай, който след раздялата им я тормозел и заплашвал и идвал в селото с пистолет на кръста. Момчето бе и сред първите заподозрени за убийството, но след разпит бе освободен. Той самият настоявал да бъде подложен на детектор на лъжата.

Със съученика си Иван Хюлия най-вероятно също е имала някаква връзка, но нещата не са се получили и е много възможно Тодоров да я е убил от ревност. Затова намекна след инцидента и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който призова българите да внимават в кого се влюбват.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/hvPtqF4GkN8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.