България ликува! Цветана Пиронкова е първа в Сидни!

Цветана ПиронковаБългария ликува! Тенесистката ни Цветана Пиронкова спечели първата си  титла в своята кариерата от турнир на WTA Ниво. Още вчера тя заяви, че е много развълнувана и много напрегната, защото днес й предстои среща с една от най-силните тенесистки, която е в първата десятка на ранг-листата.

Пловдивчанката обаче преди минути победи германката Анджелик Кербер в два сета с 6:4, 6:4  на финала в Сидни. Цветана  записа осма поредна победа на този  турнир, след като се включи още от първия кръг на квалификациите.

Това е историческо постижение, коментират спорти спецове – до момента нито една тенисистка в света не е достигала до финал, а още по-малко и до световна  титла след преминаване на квалифакациите.

Пиронкова  последователно победи  на три тенисистки от топлистата  – Сара Ерани, Петра Квитова и Анджелик Кербер. Квебер беше в много добра форма, но явно българката я превзхожда по сила и по издържливост, защото на два пъти направи серозни пробиви и накрая я сломи.

В момента всички почитатели на този спорт у нас и всички патриоти празвнуват, а Цвети е извън себе си от щастие. Тази титла ще й отвори много врати и има не само матерална, но и голяма морална стойност.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 
http://youtu.be/pz6T9jdwXx4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.