Социоложката Мира Радева: Няма нищо, че ГЕРБ опитаха да опорочат вота!

350 000 нелегални бюлетини в печатницата не били кой знае какво

Мира Радева
Мира Радева

Социоложката Мира Радева бе поредната личност в кавички, която опита да подмине с лека ръка проблема с нелегалните бюлетини в печатницата в Костинброд. По телевизията тя заяви, че този зловещ (подчертаваме зловещ) опит на ГЕРБ да опорочат вота, не е кой знае какво и не може да окаже никакво влияние върху изборите.

„Сега имаше 12 500 избирателни секции, а във всяка една от тях има поне по десет души, което прави общо 125 000 човека. Как може да си въобразявате, че всичките тези 125 000 човека са телета и ще допуснат нещо да се случи”, попита риторично тя.

В същото време Мира Радева не каза и дума за начина, по който се сменят бюлетините. А отдавна е известно на всички, че бюлетините се подменят след края на изборния ден, при транспортирането им от секциите до РИК – овете. Тази порочна практика бе въведена още при последните кметски избори през 2011 година и се използваше от абсолютно всички партии – участници.

бюлетините за подмяна на вота
Бюлетините за подмяна на вота в Костинброд

Така че сами си направете изводите колко струват 350 000 фалшиви бюлетини при положение, че имаха право да гласуват около 3 800 000 души, по нейните думи. Простата аритметическа сметка показва, че това са почти десет процента, което е ужасяващо голяма цифра. А при регистрираната избирателна активност от около 50%, въздействието им върху крайния резултат ще е точно двойно по – голямо.

Мира Радева нахока и Бареков, заради репортажа му от печатницата в Костинброд. Тя го определи като човек, който опитал да завземе функциите на президент, главен прокурор и министър – председател в деня за размисъл.

Припомняме, че според последните сведения от прокуратурата, фалшивите бюлетини всъщност са 700 000 на брой, тоест двойно повече от официално обявеното. Днес тези сведения не бяха потвърдени, но следствените действия продължават и в момента.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=sC1hfb-FMag

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.