Глобяват с 5 бона виновните за смъртта на Чочо Попйорданов

Толкова ли струва животът на един велик актьор?

Чочо Попйорданов
Чочо Попйорданов

Нелепата смърт на Чочо Попйорданов потресе цяла България, но дори и името на този достоен актьор не накара властите да си свършат работата както трябва. Дни след трагедията стана ясно, че виновните не са виновни и като цяло работата ще се размине без усложнения.

По време на следствието се доказа, че фаталната за Чочо Попйорданов подпорна стена е надградена незаконно, но за пореден път няма да има последствия за никой. Собственикът на частното гробище в Бояна ще бъде глобен със сума от 5 000 до 50 000 лева и работата ще свърши мирно и тихо.

Лобното място на Чочо Попйорданов
Лобното място на Чочо Попйорданов

„Когато са решили да увеличават височината на тази подпорна стена не е имало нито необходимите строителни документи, нито разрешение за строеж. Единствено се установи наличието на одобрен проект в администрацията на район Витоша, но впоследствие тези проекти не са подадени в отдел „Строителство и градоустройство”, обясни архитект Влади Калинов, началник на отдел „Контрол по строителството”.

Той припомни, че според първоначалните строителни планове, височината на стената не трябва да надхвърля един метър, но впоследствие тя е издигната на малко повече от два метра. След инцидента с Чочо Попйорданов бе съставен акт за разрушаване на незаконната стена, която трябва да бъде бутната до дни.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=uRmURfKYb98

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.