В пряк двубой Карбовски размаза Патрашкова

Журналистът Мартин Карбовски буквално срина главната редакторка на вестник „Галерия“ Кристина Патрашкова. В предаването си, в което тя беше гост, той попита първо как е излязло заглавието „Стив Джобс е жив“. Журналистката веднага се оправда, че това може би е станало в нейно отсъствие, докато е била в Брадъра. Тя не обясни как починалият от рак на панкреаса известен като компютърна легенда мъж е възкръснал точно в нейния вестник, а репортерите не знаят, че е умрял.

Вторият удар на Карбовски обаче беше по-силен. Той меко попита, след като Патрашкова и Златка са станали такива големи приятелки, защо тя единствена публикува след излизането си от Брадъра снимка на нея и неизвестния й дотогава за медиите богат и женен любовник. И не получи отговор. Водещият обаче показа още една статия – Ханес на Мариана, детето им и до тях снимката на експрезидента Първанов. И запита каква асоциация прави вестникът. Главната редакторка се опита да се измъкне с това, че Първанов и Ханес имали общи черти в лицата и било забавно. Но защо и детето е намесено, възкликна Карбовски. Едно невинно дете, което съвсем видимо прилича на баща си. Патрашкова пак се измъкна с полуобяснения. Като последен нагледен пример й бе показан новият брой на вестника й, на който на първа страница с шрифт като подкови бе написано: „Първанов строи палат за три милиона лева“. Придружен със снимка. За пръв път Патрашкова се разпелтечи и каза, че е станала грешка. Къщата не била на Първанов, но понеже наблизо дядо му имал земя, те се били объркали, но ще му се извинят в другия брой. Някакви старци от селото казали, че дядото на експрезидента имал там нещо преди 50 години, та си били помислили, че къщата е негова. Не си ли проверявате информацията, попита почти риторично Карбовски, но беше деликатен да нарече този тип журналистика прибързана информация, вместо с истинското й име.

Визитката на Патрашкова. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. patra6kova e edin zavisim jurnalist koito izpalnqva pora4ki.. tva e mnogo prosta jena, ni6to 4e e 4ela mnogo prostotii ;] tva e edna kompleksirana babi4ka koqto bez tapite si o4ila i tapata si pri4eska i tapiq si grim ne moje :D tolkoz darta i prosta i kompleksirana, dori i za 4ista4 na kenef ne stava :D dobre 4e sme v demokraciq vsi4kata utaika da stava kaimak i tq da e v VIP BROTHER ;]

  2. Ауууууууууууу,колко е тъпа и лицемерна тази Патрашкова.Отвращам се от долните интриги,които сътворява.Много ниска топка.Жалко!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.