Станишев става евродепутат, измъква се от българската политика

Станишев голямаСергей Станишев избрал да отиде в Брюксел и да стане евродепутат, издадоха негови съпартийци. Той обявил неофициално решението си днес, очаква се да го каже и официално в по-късните часове на деня.

Станишев обяснил решението си с факта, че в момента в ЕС текат процеси по широка коалиция в европарламента между левите и десните партии и той, като председател на ПЕС  трябва да координира нещата. Няколко дни той водил интезивни преговори, а процесите изискват оставането му в Европарламента като депутат, обяснил на своите соцлидерът.

Той ще напусне българския парламент като депутат и на негово място ще влезе коалиционен партньор. По предварителни данни Станишев остава предсдател на БСП, той като това му гарантира мястото в ПЕС.

Мнозина смятат, че той предприема тази стъпка по различни причини. Едната е да избяга от отговорност за краха на партията си по време на евроизборите. Другата е да се оттегли шефския пост в БСП и да остане само почетен председател, а друг да води партията на парламентарните избори и по този начин да предаде властта безболезнено и без „кръв“. По този начин разочарованият електорат вече няма да го разпознава като председател.

Третата е, че прекалено много хора от собствената му партия му искат оставката и сега е най-удобният момент той да се махне сам, без да бъде разпънат на позорния стълб и да бъде свален.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Плъховете бягат от потъващия кораб.Остават овцете които гласуваха за тях да се давят от банки ,НОИ,Здравна каса.Колко пъти още трябва да оскубят белите кратуни за да узреят.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.