Посрещаме 1 май без трудещи се, с отрицателен прираст и изчезваща България

Посрещаме 1 май без трудещи се, с отрицателен прираст и изчезваща България. В Деня на труда се оказахме с неработеща и все по-свиваща се икономика и застаряващо население. Тези тъжни и доста притеснителни изводи прави в свой анализ, публикуван във Фейсбук, заместник-председателят на ВМРО Карлос Контрера.

„Няма кой да работи, няма кой да движи икономиката на България, няма кой да внася данъци и осигуровки в бюджета. Вървим постепенно към изравняване на броя на хората в нетрудоспособна възраст (много пенсионери и малко деца) с броя на хората в трудоспособна възраст…“, продължава да описва опасните демографски тенденции Контрера.

Отдавна си говорим за това, че населението на България намалява и застарява, което поставя под риск в средносрочен и дългосрочен план съществуването на българската нация. Демографският вакуум заплашва и икономиката, а като няма икономика поради липса на работна ръка – няма доходи, няма нормален стандарт на живот, няма средства за развитие на публичната инфраструктура. И така се връщаме към първия проблем – бързото намаляване и застаряване на населението. 

А политика в тази насока няма, няма и няма. От години държавата е на ръчно управление от самозвани фалшификатори – на документи, на история, на биографии, и мутри – все американски агенти. България е разменна монета за лични облаги на една прослойка от политически престъпници, които за да имат това, са продали националния ни суверенитет на Запада. Ето защо и държавата ни загива.

Без независима държава, която адекватно да се намеси с управленски и политически инструменти, процесът на деградация и унищожение е необратим. Липсата на целенасочена политика за младите семейства и децата води до демографска катастрофа. Първото, което трябва да се каже, е, че да имаш дете, да го отгледаш и образоваш е скъпо начинание. Без системно държавно подпомагане и грижа българите ще имат все по-малко деца, а родителите им ще ги раждат на все по-късна възраст (което пък е проблем на здравеопазването, защото все повече майки раждат в рисковата възрастова група), продължава с конкретни примери Контрера.

По тази причина Карлос Контрера напомня и основните мерки, които ВМРО предлага от години. Мерки, свързани с подпомагане на образованата раждаемост (държавна помощ само за хора със средно и над средно образование), за отглеждането на деца, образованието, здравеопазването и социалната система, които могат да бъдат базисни за обръщане на тренда по отношение на катастрофалната демографска статистика. 
„Спасението на нацията е в ръцете на българската нация, защото тя решава така ли ще я караме занапред, както до сега, или ще се вземем в ръце, за да осигурим бъдеще за себе си и за нашите деца“!

Прилагам основните мерки, които са разработвани от специалистите от години:

В Европа имаме достатъчно добри примери в тази посока – Беларус, Русия… а в ЕС – примерът на Орбан и Унгария. От унгарския опит можем да се учим как да започнем да водим политика на стимулиране на образованата раждаемост и отговорното родителство. Тъй като сме член на ЕС, на този етап най-пълноценно можем да взаимстваме именно от Орбан мерките, които биха проработили и в България.

Ако не се вземат спешни и крути мерки за насърчаване на раждаемостта, за подпомагане на младите семейства, накрая икономиката ни ще рухне поради липса на работна ръка, а след това просто окончателно ще рухне и държавата.

Жилищният въпрос – държавата да предоставя дългосрочни ипотечни кредити за закупуване на първо жилище на млади семейства срещу ниска лихва, с гратисен период между 5-10 години, а тези сделки да са освободени от ДДС;

Образование – увеличение в пъти на стипендиите на учениците за успех и отлични постижения; целеви стипендии за талантливи ученици в размер поне на две минимални работни заплати месечно.

Социална политика – еднократната държавна помощ за раждане на дете да бъде увеличена от 300 лв. на 10 000 лв. за майките, които ползват отпуск и получават обезщетение за бременност и отглеждане на дете.

Обезщетението за отглеждане на дете (втора година) да се равнява минимум на две минимални работни заплати, а не както е сега – 780 лв.

Всяка майка, която получава обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете до двегодишна възраст да получава безплатна карта за градския транспорт за времето, в което отглежда детето.

Здравни мерки – Задължителен предварителен скрининг за бременните жени; Разширяване на обхвата на Феталната морфология.

Феталната морфология е високоспециализирано ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода. То дава информация за феталното развитие и протичането на бременността в зависимост от гестационния период.

Целта на феталната морфология е да се оцени анатомията на плода и да се изключат или установят аномалии, които се проявяват в по-късните месеци от бременността. По време на изследването се прави оценка на размерите и растежа на плода, пъпната връв и околоплодните води, плацентата, шийката на матката, кръвотока в различните съдове на фетуса.

Резултатите от изследването са готови веднага след завършването на прегледа. В случай на откриване на вроден проблем на плода се обсъждат констатациите и възможните начини за лечение.

Изследването фетална морфология е изключително важно за бебето и е препоръчително да се направи три пъти по време на бременността – 11-13-та гестационна седмица; 18-23-та гестационна седмица; 28-32-ра гестационна седмица.
Всяка родилка ще е длъжна да я извърши три пъти по време на бременността – 11-13-та гестационна седмица; 18-23-та гестационна седмица; 28-32-ра гестационна седмица – същото да е обвързано с обезщетението за майчинство

Целта е да се раждат по-здрави деца и така да се облекчи здравната система.

Феталната морфология да се покрива на 100% от бюджета на НЗОК.

При констатирана високорискова бременност НЗОК да покрива последващите изследвания и лечение на 100%.
Това са само част от мерките, които могат да се прилагат. Това са част от важните обществени въпроси. Друг е въпросът дали са осъществими в държава, която не е независима, а колонизирана. Отговорът оставям на вас. И ако достигнете и вие до извода, че оцеляването ни в качеството на колония е невъзможно – значи трябва да сменим системата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Да спират да работят и да плащат данъци и осигуровки всички!
    За “държавата” на чворош.
    Работете за себе си и ближните. Създавайте стойност за българщината. Бойкотирайте системата.
    Спокойно- България и българите няма да изчезнат.
    Предстои пречистване и възкръсване на Българския Феникс от пепелта!
    Ще минем през катаклизми- и отново ще се справим!
    Светли християнски празници, събратя!

  2. “А Господ каза: Ако имате вяра колкото синапово зърно, бихте казали на тази черница: Изкорени се и се насади в морето, и тя би ви послушала.”
    Лука 17:6

  3. Дали е било справедливо или не но лустрирахме комунистите. Обявихме всичко свързано с тях за лошо а самите комунисти за престъпници само заради техните убежденвия. Но в резултат на тяхната престъпна дейност за 40 години България влезе в първата половина на индустриалните държави. Сега за тридесет години демокрация се върнахме там където сме били преди век. Дали ще обявим и демокрацията за престъпна?

    • Ако прочетете книгите на Никола Николов- бързо ще си отговорите на този въпрос. Понеже явно не сте ги чели- за разлика от мен- отговорът е ДА. ДЕМОНОкрацията е престъпен процес. КОМУнизма е част от същия процес. Част са от един и същи ПЛАН против Човеците.
      План на ХМ.
      Употребени са емоциите и вярванията на човеците за по-добро бъдеще. Но- точно такъв е бил ПЛАНЪТ им.
      Налага се да го осъзнаем. Това е хилядолетен план. Измама. Комунисти, фашисти, демократи, либерали- няма значение какъв е етикета. Етикетите са част от плана им.
      Разширете си Съзнанието и излезте от Схемата.
      ТЕ са една и съща секта. 1%! Ние сме повече!

  4. Никола Николов: автор на “Световната конспирация”, “Маските на величията” и т.н.
    Отровен с мед от “почитателка”.
    Племенникът му- Здравко Николов- споделил в компания опасения, че чичо му е отровен.
    Здравко Николов е прегазен последователно от две коли, пресичайки бул. “Дондуков” в столицата.
    Толкоз. Който има очи-да вижда. Който има уши-да чува.

  5. Изключете “държавата” от главите си!
    Тя няма да направи нищо добро за децата, напротив!
    Време е да превключите чипа в главите си!
    Страната, Родината- това сте вие!
    “Държавата” е частна фирма- регистрирана е като такава в търговския регистър на фащ!
    Стига чакахте от “държавата”!
    Разхождате се върху злато-вашето!
    Крадат ви!
    Крадат ви жестоко!
    Питайте за Златуша.
    Стига спахте бе, хора!
    Стига!
    В БГ има двеста хиляди ловджии. Мислите ли, че спят?!
    Вдигнете си робските глави най-после!

  6. Да и докато не дойде Български глас на власт нищо няма да се оправи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *