Макрон: Европа може да умре

Европа е изправена пред високи рискове да бъде отслабена през следващите години, което може да доведе до нейния колапс. Това каза френският президент Еманюел Макрон в реч в Сорбоната, съобщават световните агенции.

 „Трябва да сме наясно: Европа е смъртна и може да умре“, каза Макрон.

Френският лидер отбеляза, че съществуват и вероятни рискове от обедняване на Европа.

Макрон призова за създаването на нова стратегия за растеж и развитие, а също така обърна внимание на необходимостта от поддържане на стратегическа и технологична независимост.

„Европа трябва да осъзнае, че не е достатъчно добре въоръжена за посрещане на глобалните заплахи като войната на Русия в Украйна и е необходимо да промени обхвата на усилията си в сферата на отбраната, заяви още Еманюел Макрон.

ВИДЕО ОТ ИЗКАЗВАНЕТО НА МАКРОН В СОРБОНАТА ВИЖ ТУК

Според френския президент Европа трябва да засили военните си връзки с Великобритания. Той нарече Брекзит една от „безпрецедентните кризи“, които Европа е преживявала през последните години.

„Това беше взрив, чиито отрицателни последици, доколкото мога да преценя, са, че днес никой не би посмял да предложи излизане, нито от Европа, нито от еврозоната“, допълни той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Я стига! Какво са ви виновни хората от БРЕКЗИТ, които са се организирали мирно да си търгуват помежду си? А на други им е писнало от колониализъм и не искат повече да са под ваша власт и не може да ги обвинявате за това. Сблъсъка и конфликтите, не са изход от ситуацията, а ще нагнетят ситуацията и всеят омраза, изхода е и вие да започнете да строите, създавате, търгувате на равни права, за да ви се доверяват! Първо си оправи своята държава, че виж на какво е заприличала Франция, преди да хукнеш да гониш Михаля по чуждите земи!

  2. Европа ще се роди и отърве от паразити и военнолюбци, няма да умре! Щяла била да „умре“, смях в залата, как бе? Като изтрепете народа? Европа не си ти или политиците, олигарсите, а хората и народите!

  3. Еееееееех … Микрончо мИкрончооооо … Ако имаше познанията на твоя умен и най-вече МЪДЪР предшественик Шарл де Гол , щеше да знаеш , че Руснаците имат една такава много хубава поговорка : Когда толстый сохнет , тонкий вздохнет ! Щяли да изтощават Русия , ТЕ ВЕЧЕ ! Ами продължавайте да се пънете да я изтощавате ! Че да видим накрая кой първи ще вздохне ! Само , че посредствен човек като теб не може да стъпи дори и на малкото пръстче на Де Гол ! За теб и твоите уродливи партньори от ЕС се оказа по-характерен Шопският начин на мислене , съчетан с Жан Виденовски инат ! После да не се чудите що сте каталясали и приключили …

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *