Лавров: Западът балансира опасно на ръба на пряк военен сблъсък между ядрени държави

Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че подкрепата на САЩ, Великобритания и Франция за Украйна предизвиква сериозни стратегически рискове, които повишават опасността от пряка конфронтация между най-големите ядрени сили в света, предаде Ройтерс.

„Западните страни балансират опасно на ръба на пряк военен сблъсък между ядрените сили, което може да доведе до катастрофални последици“, заяви Лавров.

„Особено сме загрижени, че именно „тройката“ западни ядрени сили е сред ключовите спонсори на престъпния киевски режим, основните инициатори на различни провокации. Виждаме сериозни рискове, повишаващи равнището на ядрена опасност“, заяви Лавров. Трите западни държави с ядрено оръжие са САЩ, Великобритания и Франция.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. И какво му е лошото на един ядрен сблъсък, освен това, че демократизаторите от НАТОстан ще се превърнат в ядрен пясък, а останалата част от света ще заживее нормално?

  2. Един ядрен сблъсък ще срине една многовековна култура, ще бъдат убити милиони невинни хора и няма да реши нито един въпрос, досущ както не можа нито първата, нито ВСВ, нито ядрените бомбардировки на Хирошима и Нагазаки.Като остарее един човек, смята, че като не може той да се радва повече на живота, нямат право на това и всички останали.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *