Внимание, Цензура! Властта на ПростоКир е разпратила до телевизиите списъци с имена на анализатори, които не бива да бъдат канени

В основните телевизии са изпратени списъци с имената на политолози, анализатори и журналисти, които не бива да бъдат канени като коментатори на обществено-политическите теми в държавата, научихме от свои източници.

В някои от телевизите това е станало по каналите за директна връзка на правителството с медиите, в други – чрез подставени лица, които са уведомили тв началниците за новата медийна политика на управляващите и са им предоставили списъци, в които фигурират стотици имена.

Списъкът визира критиците на Петков, Василев, Бориславова и „Продължаваме промяната“.

Вероятно към „забранените лица“ ще бъдат приложени и репресивни мерки, които всяка държава има в арсенала си, когато реши да се саморазправи с критиците на властта.

Посочени сте като „главните врагове на системата“, казаха ни продуценти на публицистични предавания, притеснени от новата ситуация.

С тази цензурна мярка проамериканското правителство на Кирил Петков надмина дори най-мракобесните мерки срещу опозиционното мислене на проамериканските правителства на Бойко Борисов, когато в опитите си да си осигури медиен комфорт властта на ГЕРБ раздаваше на инакомислещите от морков до тояга – от тлъсти подкупи и постове до уволнения и други тежки институционални репресии.

Някои от телевизиите са категорични, че няма да се подчинят на новите „правила“, които са в крещящо противоречие с журналистическите практики и етики, повечето обаче, тъй като са зависими от управляващите, ще бъдат принудени да преклонят глава.

Нямайте съмнение, че настоящата брутална цензура не е идея на ПростоКир, а на началниците му от Козяк 16. Не че досега основните български телевизии, които не се издържат на пазарен принцип, а смучейки от властта, бяха свободни. Нищо подобно. Има изтъкнати геополитически анализатори, които не са стъпвали в Канал 1, bTV и Нова с години. То досега евроатлантическите ни правителства след Костов разчитаха медиите да се самоцензурират и нагаждат към поставения от властта ракурс, ако искат да се хранят. Никога не е било да се спускат списъци със забранени и отменени общественици, анализатори и журналисти. Ето че американското мекере ПростоКир мина и тази червена линия, отвъд която е същинската диктатура.

Припомняме един цитат от знаменитата антиутопия „1984“ на Джордж Оруел, който сякаш е писан за днешната неолиберална диктатура: „Властта не е средство, тя е цел. Човек не установява диктатура с цел защита на революцията, той прави революция, за да се установи диктатура. Целта на преследването е преследването. Целта на мъчението е мъчение. Целта на властта е власт.“ Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. КИРО ПРОСТОТО ВРЕМЕ Е ДА ЛЕТИШ КЪМ КАНАДА ВРЕМЕ Е И БОЙ ДА ЯДЕШ ТОЗИ ПЪТ НЕ С СНЕЖНИ ТОПКИ ЩЕ ИМА СОПИ И КАМАНИ НЯМА ДА СИ ИГРАЕМ С ЯЙЦА И ДОМАТИ

  2. Ами те простотията и профанщината не ходят по гората!Когато в главата си нямаш и две симетрични гънки за равновесие се получава просто кир и две педи кал по ушите!

  3. Нищо конкретно в тази статия. Очаквах да чуя/видя имената на тези хора. Кои са те?

  4. Националният ПРЕДАТЕЛ Кирил Петков – ПРОСТОТО : „Решил съм за ветото, поел съм ангажимент, не ме интересува България, аз нямам подкрепа вътре в страната, имам подкрепа навън, зад мен са Макрон и Шулц и ЕС“.

  5. Премиерът Кирил Петков, баща му Петко Петков и депутатът от ПП Мирослава Петрова са си уредили и присвояват част от морето – плаж Корал между Китен и Лозенец !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.