Бомба е избухнала в колесника на самолета на Пригожин. Взривът е откъснал крило

По последна информация от разследването на катастрофата на самолета на Евгений Пригожин, екипите са стеснили кръга на версиите до една – най-надеждна. Според нея в шасито на бизнес самолета е било поставено взривно устройство. Тази информация е публикувана от Shot и от канала на Пригожин в Телеграм.

По предварителна информация експлозията е станала директно в зоната на шасито, в резултат на което едно от крилата на самолета се е откъснало. Впоследствие откъснатото крило се удря в стабилизатора, което води до рязка промяна на траекторията на полета и последващо влизане на самолета във вихрово снижение.

Силата на експлозията и скоростта, с която се е развила катастрофалната ситуация не са позволили на екипажа да съобщи за аварията. Експлозията е довела до намаляване на налягането в кабината, което вероятно е довело до моментална загуба на съзнание на всички на борда.

Очевидци и анализатори отбелязват, че опашната част на самолета е намерена на пет километра от основния фюзелаж, което също подкрепя версията за експлозия на голяма височина.

Разследването продължава да работи за изясняване на всички обстоятелства по инцидента. Изследването на фрагменти от самолета и разпитите на свидетели вероятно ще дадат отговори на още много въпроси. Като например – нещастен инцидент или терористичен акт?

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.