Бивш украински премиер: Днешна Украйна се управлява от бандитска проамериканска групировка

Днешна Украйна се управлява от „бандитска проамериканска групировка“ и ще изчезне като държава, ако не успее да накаже виновните за държавния преврат от 2014 г, написа бившият премиер на страната Николай Азаров в своя Telegram-канал (https://t.me/s/NikolayJanovichAzarov).

„Ако Украйна не възстанови справедливостта и не накаже виновните за държавния преврат и за последвалите 8-годишни незаконни военни действия на Киев срещу южните и източните региони на страната, то Украйна никога няма да се върне към нормален живот. Тя ще изчезне като държава. Защото на нито един украинец или руснак в Украйна не му нужна държава, в която се нарушават основните човешки права на всички?», пише Азаров.

Според него Украйна няма бъдеще с „такива управници като днешните“.

Той отбеляза, че в страната в момента е „театър на пълния абсурд“, в който един клоун на име Владимир Зеленски подписва всеки документ, който му наредят западните му ментори.

„Когато накрая тази прозападна шайка бъде свалена от власт и на нейно място дойде нормално правителство, то трябва да приеме като първо решение — всички актове, приети след държавния преврат през 2014 г., да бъдат признати за юридически нищожни и да бъдат отменени“, добави Азаров.

Държавният преврат в Украйна на 22 февруари 2014 г. беше извършен от въоръжени националистически формирования с подкрепата на САЩ, които инсталираха своите агенти в управлението на страната.
От власт беше отстранен демократично избраният президент Виктор Янукович, а радикали с оръжие в ръце превзеха сградата на президентската администрация.

Всичко това се случи със съгласието на страните от Европейския съюз, които ден преди това все още се водеха гаранти на споразумението между властите и опозицията на Украйна за провеждане на извънредни избори.

Превратът беше предшестван от многодневна конфронтация между силите на реда и няколко хиляди платени протестиращи в центъра на Киев, сред които бяха инплантирани и радикали- неонацисти.

За да се избегне споразумението за провеждане на предсрочни избори, които Янукович вероятно отново щеше да спечели, западните служби и украинските им агенти на терен организираха провокация със снайперисти от Грузия и балтийските страни, които стреляха по гражданите и силите за сигурност, за да ескалират конфликта на Майдана.

Както заяви Виталий Захарченко, който по това време е министър на вътрешните работи на Украйна от 2011-2014 г., на неофициалното заседание на Съвета за сигурност на ООН, въпросните снайперисти са установени поименно и става ясно, че са тясно свързани с разузнавателните служби на САЩ и Великобритания. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. АЗРОВ ,КАЖИ НЕЩО И ЗА НАШИТЕ ПРОАМЕРИКАНСКИ ДНЕС ,А ВЧЕРА БЯХА ПРОРУСКИ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *