ШОКИРАЩО разкритие: Кабинетът Борисов готви страшен АПОКАЛИПСИС за България! Истината е УЖАСЯВАЩА! Вижте ТУК!

Теменужка Петкова, министър на енергетиката в третото правителство на Борисов, съобщи вчера, че започва изграждането на Национално хранилище за радиоактивни отпадъци в Козлодуй.

Немска компания ще изгражда хранилището, което, според Теменужка Петкова,  трябва да отговаря на всички екологични изисквания. Министърката добави, че изграждането на хранилището за радиоактивни отпадъци било важно условие за развитие на ядрената енергетика в България.

Петкова съобщи още, че хранилището трябва да влезе в експлоатация към 2021 г.

Разбира се, никой няма нищо против да се развива ядрена енергетика в България. Проблемът е че нашата ядрена енергетика върви към приключване. Ние имаме само една атомна електроцентрала в Козлодуй. И само два – три блока, които са в състояние да произвеждат електрически ток.

На всичко отгоре, същото това правителство на Борисов, което говори за „развитие на ядрената енергетика“, на практика унищожи всяка възможност за производство на електрически ток от ядрена енергия. Като ликвидира възможността за изграждане а Втора атомна електроцентрала в Белене.

Самият Борисов преди време се изтъпанчи пред цяла България и ревеше на всеослушание, че модерната площадка, на която трябваше да започне строежът на АЕЦ „Белене“ била един гьол, който не ставал за нищо, освен че погълнал много пари.

Точно същото Борисов и неговите авери разправяха и за енергийните Мега проекти като Южен поток и Бургас – Александруполис. Ние сме били туристическа страна, а тези проекти много щели да замърсят екологията ни,  и затова не трябвало да се строят на наша територия. Е, те не се построиха у нас. Руснаците ги направиха в Турция. И не се забелязва екологията на нашата южна съседка, която между другото също е туристическа страна, да е замърсена от това.

Сега да обобщим. Ако бяхме построили Южен поток на наша територия и не дай Боже, се случи някаква авария, то щеше да изтече малко природен газ. С този теч ние щяхме да се справим много бързо. И той нямаше да застраши живота и здравето на хората в България.

Но да изграждаме хранилище за радиоактивни отпадъци на територията на страната…Това е все едно да сложим ядрена БОМБА със закъснител под краката си. И то ядрена бомба, която Борисовото правителство УМИШЛЕНО залага в нашата страна.

Някой ще попита, ама защо да е умишлено? Нали ядрена бомба е и АЕЦ „Козлодуй“? Вярно. И АЕЦ „Козлодуй“ представлява заплаха. Но такава опасност няма как да бъде избегната. По простата причина, че няма как да построим ядрена електроцентрала в пустинята Гоби и да пренасяме произведения ток в България. Тоест, ако искаме да имаме евтина електрическа енергия и да развиваме ядрената енергетика, както казва енергийната министърка Теменужка Петкова…То ние ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да построим ядрена централа на територията на България. И то поне една нова АЕЦ. Защото ресурсът на Първа атомна вече почти се изчерпа.

Значи ако строежът на атомна централа в страната няма как да се избегне, защото от нея ще вземаме електрически ток, то АБСОЛЮТНО НИЩО не налага да правим изключително опасно РАДИОАКТИВНО хранилище в България. И то поради простата причина, че нашите руски братя още при обсъждане строежа на АЕЦ „Белене“ ни предложиха всичкото отработено ядрено гориво от АЕЦ „Козлодуй“ и АЕЦ „Белене“, заедно с останалите радиоактивни отпадъци да го вземат в техните хранилища. Които се намират в абсолютно необитаемите простори на Сибир.

Правителството Борисов, обаче, се отказва с лека ръка от тази ЗЛАТНА възможност, предоставена ни на тепсия от нашата посестрима Русия. И решава да строи хранилище за радиокативни отпадъци в нашата малка България. Ами ако поради повреда в системите или терористично нападение, това хранилище се разхерметизира? Ядрен облак ще тръгне над българските градове и села. Над уникалната българска природа. И ще унищожи и хора, и животни, и растения.

Да не говорим, че радиоактивни отпадъци могат да се просмучат в почвата и да замърсят непоправимо най-голямото богатство на България. Чистата и лековита българска вода. Която скоро ще бъде по-скъпа от златото. Защото питейната вода в световен мащаб катастрофално намалява.

И целия този АПОКАЛИПСИС се подготвя, само защото Борисов отново се напъва да угоди на своите господари. И изобщо не се интересува какво ще стане с хората и с нашата свещена родина. Това е!

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. На половина вярно. Хранилището ще съхранява тежкото оборудване на спрените и демонтирани блокове. Никой няма намерение да съхранява там отработено гориво, то по договор се връща в Русия, за разлика от американското което става собственост на купувача. Цялото оборудване на реакторно отделение на малките блокове е заразено и при демонтаж трябва да се съхранява някъде. Преди да пишете питайте. това трябва да се направи в следствие на продажната политика на Надежда Михайлова и г-жа иес – Миглена Кунева.

  2. Истината , според мен, е малко отстрани. За какво става дума – ами за това, че доколкото зная марионетните ни управници, те подготвят това хранилище да приема отпадъците на Западна Европа.
    Дано да се лъжа в това допускане, но не ми се вярва…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *