ШВЕЙЦАРИЯ на Балканите ли?! Само вижте КАК яко ШВЕЙЦАРЦИТЕ доят БЪЛГАРИЯ, с помощта на БОРИСОВ! Вижте ТУК!

Дори да искаме, вече не можем да посочим нито едно структуроопределящо предприятие от металургичната промишленост, добива и преработка на цветни метали, енергетиката, оръжейната индустрия или хранително-вкусовата промишленост, което да е българско.

Големите предприятия са чужда собственост. И единственото, което остана за нас, българите, са дребните предприятийца, които живеят ден за ден и се чудят дали ще оцелеят на следващия.

Въпиющи примери на чужди предприятия, които печелят яко, но всички заработени в България пари изнасят в чужбина са най-напред чуждите вериги магазини. Кауфланд, Лидъл, Метро, Била. Не че екипът на Skandalno.net има нещо против услугите, които предлагат. Не! Но имаме НЕЩО против това, че внасят ГМО-стоки втора и трета ръка от Германия, Австрия и Франция, които често съдържат съставки, съсипващи здравето на хората. Имаме и нещо против това, че извличат от българския пазар като прахосмукачки, всички пари на бедните български потребители, а после ги изнасят в чужбина.

И тези пари обслужват чуждите държави. А българската такава затъва все повече в заеми, дългове, мизерия и безпаричие.

Един пример. Съвсем наскоро научихме, че швейцарската компания MET Group се е настанила в България, разбира се с разрешение на кабинета Борисов. А  основната й  дейност е търговия с природен газ и електричество. И забележете,  не само на българския пазар, но и на трансгранични клиенти. Тоест на страните около нас и в Централна Европа, а и на някои страни от Западна Европа.

Разбрахте ли сега защо бе спрян Южен поток? Защото западните енергийни фирми не се бяха наместили на пазара в България. Те искаха да попречат на Русия да търгува директно с държавите от Западна Европа. И след като не можаха да й попречат, нито да спрат руския Южен поток, който за наш срам се превърна в Турски поток, изведнъж като първи кипри, се издокараха и се разквартируваха на нашия пазар. За да „търгуват“ с нещо, което никога не е било тяхно. Тоест с руския природен газ, който ще идва от Турция.

А НАДЦЕНКАТА за нас ще бъде ТРОЙНА. Един път руснаците продават своя природен газ на Турция с тяхна надценка. След това швейцарската фирма MET Group купува същия този газ, но с турска надценка. А после и със своя надценка ни го продава на нас и на други, които няма откъде другаде да си вземат това гориво.

Така че отново се провали с гръм и трясък и последната манипулация на Винету. Приказката за лека нощ, която ни разправяше. Че евентуалният газов хъб „Балкан“ щял да бъде български. Че ние ще търгуваме с постъпващия в него газ. И че ще печелим?! Едва ли не милиарди от това.

Оказва се, че ако изобщо има такъв газов хъб, ние нито ще търгуваме, нито ще печелим от него. Ще печели Запада. На наша територия. И за наша сметка. А ние ще плащаме ТРОЙНАТА надценка.

Разбрахте ли сега защо бяха всички тези крясъци на Борисов за „вредата“, която  Южен поток щял да нанесе на екологията на България? Разбрахте ли защо бе тази истерия на Запада по повод строежа на Южен поток? Защо Брюксел спешно измисли несъществуващи досега „правила“, наречени „Трети либерализационен пакет“, който се опитваше да забрани на Русия да продава природния газ, който е произвела?

Защото Брюксел никога не се е ръководел от някакви принципи или „ценности“. Единствената „ценност“ за дебелобузестите чичковци с гащи на раета и звезди са парите в брой.

Но ако Брюксел е виновен, защото ограбва и колонизира страните-членки на ЕС, то сто пъти по-виновен е Борисов. Понеже той позволи в България да се вихрят чужди фирми, които по мафиотски принципи и с тройна надценка да продават енергоносители на най-бедната страна в Евросъюза.

Ето затова българските граждани не искат и да чуят нито за Борисов, нито за ЕС.

Същото е и с българската енергетика. Тя е на умирачката. Както и българският народ. Но това изобщо не стряска западняците, които са решени да ни продават и тока, който ние сами си произвеждаме. Незнайно с каква надценка.

За да извадят и последното парче хляб от устата на умираща България.

А помощник на това западно мародерство е правителството на Борисов.

Пък ние можем да стоим и да чакаме още. Докато ни доубият съвсем.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Предполагам, че не ми се сърдите,когато понякога не съм напълно съгласна с вас,но..Сега Иво Македонски е точен и прав с всяка, изписана дума.Трябват и дела.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.