Член на военната мобилизационна комисия в Лвов: Военнослужещите почти никога не се явяват на призовка

Украинските военнослужещи в Лвовска област почти никога не се явяват на призовка. Това каза в интервю за изданието „Еспресо“ военен на име Владимир, който служи в Шевченковската военна комисия в Лвов, в рота, натоварена с охраната на пунктове за временно пребиваване на мобилизирани, съобщава ТАСС.

„От всички, които получават призовки за мобилизация, във военните комисии идват само 2%. На фронта има загинали и такива, които трябва да бъдат сменени. Личния състав на бригадите масово вече трета година е в зоната на бойните действия без почивка. Тези момчета трябва да бъдат сменени. За това е нужна мобилизацията“, отбеляза той. По думите му, „както показва практиката, всички разбират всичко“, но „истината е че мобилизираните не искат да ходят на фронта и правят всичко възможно да избегнат военна служба“.

От февруари 2022 г. в Украйна е обявена и многократно удължавана обща мобилизация. Властите в страната правят всичко възможно мъже във военна възраст да не се укриват от службата. Служителите на военните комисии редовно извършват акции на обществени места и връчват призовки на мъже във военна възраст, като често използват сила, посочва ТАСС. В украинските социални мрежи редовно се разпространяват видеоклипове със случаи на принудителна мобилизация и конфликти между граждани и военни комисари. Периодично излизат наяве факти за побой над мъже във военната служба. На 18 май в Украйна влезе в сила закон за затягане на мобилизацията, който ще позволи още стотици хиляди украинци да бъдат призовани в армията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Днус, покрай мен мина,в кола с български номер един жълтопаветен фердо капут. Беше си зекачил на огределото за обратни вижзане жовто-блакитния фляг, че и с бънедеровски тризъбец-Инвелид съм и докато споменавахполовите органи на цалата муженска рода, не се сетих да му зусука номера. Но тъй като е много нагъл, надявам се някой дя го засече и да му изпроти данните в украинското посилство, като сигурн кандидат за бандеров войн.

  2. Да смениш уморен с уплашен, безценно! В тази Украйна един има ли по-умен или всички са дауни?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *