Френски геополитик: Русия не си играе, заплашва ни страшна катастрофа. Политиката на Запада ни води до пряк сблъсък с ядрена сила. Европа се е превърнала в роб на САЩ (С ВИДЕО)

Време е Западът да осъзнае, че конфликтът в Украйна не е игра, а е на път да ни доведе до истинска катастрофа, предупреди геополитикът и председател на аналитичния център Geopragma полк. о.з. от френските специални сили Каролин Галактерос. В ефира на френския телевизионен канал TVL тя подчерта, че САЩ предизвикват нестабилност в Европа, за да я отслабят и така да засилят в още по-голяма степен контрола си над континента.

КАРОЛИН ГАЛАКТЕРОС: Ситуацията върви към сериозно влошаване. Хората трябва да осъзнаят, че вървим към истинска катастрофа. Вървим към нещо много страшно.

Войната не е игра и Русия изобщо не си играе. Там не се забавляват с играчки – войници и малки пластмасови оръжия, там не си играят на местене на малки корабчета и танкчета.

Всичко е много сериозно. Европа и НАТО се поставиха в такова положение, че в момента ги грози пряк удар от ядрена Русия.

Затова спешно трябва да спрем всеки стремеж на нашите европейски лидери да заплашват сигурността на Русия.

Извинете, но не е необходимо да съм русофил, за да ви кажа това. Думите ми са вследствие на елементарно наблюдение на ситуацията.

За САЩ войната в Украйна не е проблем, а изгодна сделка. Тя отслабва Европа и позволява на Щатите да осъществят още по-голям контрол над нея. В Европа трябва да си дадем сметка, че колкото повече говорим за европейска автономия с фрази от типа — ах, ако американците ни изоставят, ние трябва да бъдем силни — всъщност с тези приказки ние продължаваме идеално да обслужваме целта на американците.

Няма смисъл да се самозаблуждаваме, че ще получим независимост от САЩ — ние нямаме независимост и никога няма да имаме.

Само вижте състоянието на войските и въоръжението на страните от ЕС (смее се), за да престанете да вярвате в тези измислици, с които ни подхранват — за това, че Европа може да постигне стратегическа автономия от САЩ. Това са пълни глупости.

Ако Европа беше автономия, то тя отдавна щеше да е осъзнала, че се намира в ЕврАзия и трябва да престане да слага яйцата си само в едната кошница. Тя трябва да има възможност да води открит диалог и да има икономически и търговски връзки, в това число стратегически, с другите партньори в Азия, а не само с Америка.

Европа няма никакви отношения с големите икономики в Азия. Или ако започне такива, те са със задължителното одобрение на САЩ.

Ние, европейските държави, не сме суверенни страни, които могат сами да решават какво да правят: ние се намираме в положение на пълно подчинение, зависимост и робство от САЩ. Но това е доброволно робство, защото доскоро САЩ бяха хегемона, а ние получавахме някои дивиденти от това и бяхме доволни. Но нещата в света се промениха – САЩ вече не са единственият център на силата и дори като такъв, са доста по-слаби.

Струва ни се, че нашата безопасност — дори тя да няма предишните гаранции от САЩ, защото Тръмп каза, че има намерение да изтегли войските си от Европа, ако се върне на власт, и т.н… – но въпреки това продължаваме да смятаме, че под чадъра на САЩ нашата безопасност е гарантирана.

Ние вярваме, че правим всичко общо с Щатите, които когато ги помолим за нещо, ще го изпълнят. Каква илюзия! Това не са общи интереси. Това е робство.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

    • Нито са европейски, нито са лидери и много добре знаят за какво става въпрос, само наивните смятат, че някой трябвало да ги вразуми и като започнат да се случват едни хубавинки……

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.