Руснаците превзеха село Старица в Харковска област и прекъснаха доставките на боеприпаси за украинските сили в гр. Волчанск. Сводка от фронта на 18.05.24 г.

Подразделения на групировката руски войски „Север“ освободиха село Старица, Харковска област и продължиха настъплението в дълбочината на отбраната на противника. Час по-късно навлязоха и в село Липци, отстоящо на 16 км. от Харков, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

Освобождаването на село Старица позволи напълно да се прекъсне доставката на боеприпаси и резерви за украинските въоръжени сили в частично контролирания от тях град Волчанск, заяви междувременно за ТАСС координаторът по междупарламентарните връзки с парламента на ЛНР, депутатът от Държавната дума Виктор Водолацки. По думите му, освобождаването на Старица ще намали интензивността на обстрелите по Белгород.

„Освобождаването на село Старица е от голямо военнотактическо значение, тъй като с него напълно затваряме доставките на резерви и боеприпаси към контролираната от ВСУ част от гр. Волчанск и блокираме пътищата от север. И най-важното, това е последното от редицата населени места, от които по оперативни данни се извършват обстрелите по Белгородска област“, ​​каза той.

Водолацки подчерта, че освобождаването на Старица ще даде възможност за „максимално намаляване“ и впоследствие „премахване на проблема с обстрелите“ по Белгородска област. Той също така отбеляза, че цивилните, живеещи в района на Харков са „руснаци, които чакат руската армия“ „да ги освободи от киевските нацисти“.

Още събития и руски победи на фронта на 18.05.24 г. вижте във видео сводката тук

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.