Русия предупреди САЩ да не подценяват ответната реакция, която могат да получат

Русия предупреди САЩ да не подценяват ответната реакция, която могат да получат, след като разрешиха на Киев да използва американски оръжия за удари по цели в Русия.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков каза пред журналисти: „Бих искал да предупредя американците да не допускат грешни изчисления, които могат да имат фатални последици. По неясни причини те подценяват сериозността на ответната реакция, която могат да получат“.

На 30 май президентът на САЩ Джо Байдън тайно е дал разрешение на Киев да използва американски далекобойни ракети за удари по руски региони, граничещи с Харковска област. Два дни по-късно новината бе потвърдена и от говорител на Държавния департамент, който заяви пред медиите, че Байдън е разрешил на Украйна да използва американско оръжие за контраатаки срещу цели на руска територия.

Заместник-министърът на външните работи на Русия призова американските лидери, които правят изявления за подобни удари, да приемат сериозно предупреждението, отправено им от руския президент Владимир Путин в края на миналата седмица на пресконференция след преговорите в Ташкент.

Рябков също така подчерта, че Русия ще потуши всички действия на киевския режим, като например атаката на киевския режим срещу руските системи за предупреждение за ракетно нападение. Отговорът на руската страна на подобно нещо може да бъде асиметричен, подчерта той.

На 28 май Путин коментира заканите на лидерите на няколко НАТОвски държави да предоставят и разрешат на Украйна да нанася удари с далекобойни оръжия по територията на Руската федерация, като призова страните от НАТО да си помислят добре „с какво се заиграват“. Той отбеляза, че страните от Северноатлантическия алианс и особено тези в Европа не трябва да забравят за това, че са с малки територии и гъсто населени.

Западните страни увеличиха военната и финансовата подкрепа за Киев на фона на специалната операция на Русия за защита на Донбас, която беше обявена от руския президент Владимир Путин на 24 февруари 2022 г., след като ситуацията в региона се влоши заради обстрела от страна на украинските военни по Белгородска и Курска област на РФ. След речта на Путин западните лидери рязко обърнаха плочата и заговориха за необходимостта от намаляване на помощта за Украйна.

Източник: „Известия“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

 1. Имаше доста несъгласни тук, когато писах, че и Русия е превземат таранбуки. Все пак това е Русия и там всичко е златно и лъскаво. Но ето кво пишат вече и руските медии:
  –––––––
  Спецоперацията „Вавилонска кула“: Чрез мигрантите се реализират древни проклятия
  Проблемът с мигрантите не е проблем сам по себе си. Това е част от глобалисткия план за замяна на европейското население с хора от Юга. Това е част от прилагането на глобалистката философска идея за смесването на народи, раси и религии с цел „отглеждане на нов човек“.

  Русия внася нискоквалифицирана работна ръка от Централна Азия. Тези хора са некомпетентни и недисциплинирани и най-важното е, че често не зачитат законите и културните традиции на Русия.

  Това не е тайна и затова няма смисъл да се дават доказателства. Но ние трябва да говорим за това директно, в противен случай след известно време ще се сблъскаме с проблем на „различието в културите“, от който няма да има спасение.

  Без дълги прелюдии – към основното. Трябва честно да си признаем, че волно или неволно властите на страната ни участват в реализацията на глобалисткия план за подмяна на традиционното европейско население с хора от други региони на планетата.

  Това е именно подмяна на населението, като се има предвид увеличаването на раждаемостта сред мигрантите, спадът на раждаемостта и като цяло намаляването на коренното население на европейската част на Русия.

  Ако тази тенденция се запази, след 50-70 години в Русия – в европейската й част със сигурност – етническото мнозинство ще са мигранти и техните потомци.

  Този процес на подмяна на населението се случва навсякъде по света. Същото виждаме и в Европа, където от 2016 г., с по-малък или по-голям наплив, се получи истинско „миграционно цунами“ от страни в Африка и Близкия изток.

  В същото време властите на ЕС не се опитват да ограничат потока от мигранти, а, наричайки го „природно явление“, само предлагат да го регулират. как?

  Преди време в рамките на ЕС се разглеждаше въпросът за създаване на своеобразни филтрационни лагери в страните от Северна Африка. Предполагаше се, че още там, на подхода към Европа, служителите на ЕС ще разгледат случаите на желаещите да влязат.

  Подобна картина се наблюдава и в САЩ, където всеки ден пристигат „кервани” от латиноамериканските страни. И либералният истаблишмънт зад сегашната американска администрация прави всичко възможно, макар и не открито, а под правдоподобния претекст на „хуманизма“, за да насърчи притока на мигранти в Съединените щати през южната граница.

  В американското и световното обществено съзнание се внедряват ясни тези. Например, че демократите насърчават притока на мигранти само с надеждата да увеличат електоралната си база.

  Казват, че днешните мигранти утре ще станат легализирани избиратели, които естествено ще гласуват за представители на Демократическата партия. В крайна сметка именно тя е допринесла за тяхното узаконяване и заселване. Но това е само половината истина.

  Сега трябва да разберем основната и най-важна причина, поради която глобалистите във всички големи региони на планетата провокират масивни миграционни вълни от така наречения Юг към така наречения Север

  Факт е, че глобалисткият елит е секта от религиозни и философски фанатици. Един от основните й представители е небезизвестният Джордж Сорос.

  Неговата фикс идея е да изгради свят без граници, в който всички народи, раси, религии и „полове“ ще бъдат смесени. Оттам идва и името на неговата фондация – „Отворено общество”*. Той очерта идеята си в книгата „Епохата на погрешността“.

  Няма държави, няма граници, няма различни религии, няма националности, няма история на отделните страни и историята на целия свят, няма естествен пол, но има много „полове“, в общия равен ред на които има естествени мъжки и женски пол – няма нищо, което да определи идентичността на човека.

  Отглеждането на „нов човек“ и „ново човечество“, без корени и превърнато в лесна за управление биомаса, е златната мечта на глобалистите. И най-лесният начин да се реализира тази мечта е чрез повсеместното провокиране на миграционните потоци.

  Основният, почти стерилен полигон за прилагането на тези налудничави идеи е Канада, ръководена от премиера Трюдо. Канада официално кани до 300 хиляди мигранти от всяка страна всяка година, като опростява до минимум издаването на разрешение за пребиваване и след това на канадски паспорт.

  Самият Трюдо казва, че в Канада се създава „ново общество от хора, където няма мейнстрийм“. Тоест няма основен, държавообразуващ народ със своята история, културни и религиозни традиции и език.

  Всичко, което глобалистите правят по въпроса със смесването на народи, раси и религии, напомня за изграждането на някаква нова Вавилонска кула, само че с обратен смисъл.

  Господ, за да предотврати гордите планове на строителите на кулата, смеси всички езици и строителството на кулата спря. Сега глобалистите, водени от не по-малко горди мисли, отново предизвикват Бога и искат да променят Неговия план за човека.

  В този контекст е важно да се подчертае, че обвиненията срещу Сорос и цялата група глобалисти не са „теория на конспирацията“. Унгарският премиер Виктор Орбан отдавна обвинява Джордж Сорос и бившия шеф на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в заговор за провокиране и организиране на миграцията на жители на страни от Близкия изток към Европа.

  Връщайки се към въпроса за Русия, трябва да си отговорим само на един въпрос: каква е реалната нужда мигрантите от съседните страни от Централна Азия да пристигат масово и да се заселват тук?

  Ако говорим за нужда от работна ръка, то тези мигранти трябва да бъдат поставени в правна рамка, която да не позволява нито на тях, нито на семействата им да се установят в Русия. Сега виждаме обратното.

  Самите мигранти, както се казва, се вкореняват в Русия, децата им учат в руски училища. В същото време те не приемат нито нашата култура на общуване, нито нашите традиции.

  На този фон нашата държава не предприема ефективни и ефикасни мерки за насърчаване на раждаемостта сред коренното население, за оказване на реална и осезаема помощ на многодетните семейства.

  Фактът, че многодетните семейства в Русия получават помощ от държавата, не предизвиква нищо освен съжаление и раздразнение. Всички големи семейства могат да свидетелстват за това.

  И затова не е трудно да се досетим, че след пет-шест десетилетия идеите на глобалистите за подмяната на европейското население и смесването на всички народи, раси и религии ще станат реалност в Русия, както вече се е превърнала в реалност в Европа и Северна Америка. Излиза, че и Русия участва в отглеждането на „новия човек” и изграждането на нова Вавилонска кула?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.