Русия предупреди посредниците по Украйна: Пълномощията на Зеленски изтичат на 20 май, не можем да подпишем договор с него

Всички посредници за мирно разрешаване на конфликта в Украйна трябва да имат предвид факта, че пълномощията на Володимир Зеленски като президент изтичат на 20 май, след което подписването на каквито и да било документи с него губи смисъл. Това посочи постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя, цитиран от ТАСС.

„Важно е тези от вас, които се опитват да положат усилия за разрешаване на украинската криза по дипломатически път, да разберат това. Ние никога не сме се отказвали от дипломацията, за разлика от киевския лидер, който освен това си е забранил законово да преговаря с Русия“, заяви Небензя на заседанието на Съвета по сигурността на ООН относно доставките на западно оръжие за Киев. “ Тъй като, както признава западната и украинската преса, днес е последният ден от легитимния му престой на власт в съответствие с конституцията на собствената му страна. Евентуалните посредници трябва да вземат предвид това обстоятелство, тъй като обсъждането на всякакви въпроси и освен това подписването на всякакви документи с лидери, които са загубили своята легитимност, противоречи на здравия разум“.

Ръководителят на руската дипломатическа мисия също така посочи, че „всички потенциални преговори трябва да се основават на справедливо разглеждане на опасенията за сигурността на Русия и да се основават на новите териториални реалности“. „Без премахване на първопричината за украинския конфликт няма да е възможно да се осигури траен мир, ние сме готови да работим с всички, които споделят тази позиция и които не искат, заедно с колективния Запад и режима на Зеленски, да понасят отговорност за безсмисленото унищожаване на десетки хиляди украинци, които не искат да продължат военните действия“, заключи той.

Според Конституцията на Украйна президентските пълномощия на Володимир Зеленски, избран през 2019 г. за петгодишен мандат, трябва да изтекат в нощта на 21 май. Във военно време обаче Киев отказа да проведе президентски избори, въпреки че правната система на страната забранява организирането само на парламентарни в тази ситуация. Опозицията във Върховната Рада настоява, че след 21 май Зеленски ще престане да бъде легитимен президент; бившият украински посланик във Великобритания Вадим Пристайко съобщи, че западните партньори на Киев също са загрижени за този правен конфликт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. “Западните партньори” са особено “загрижени”. Което ме кара да се чувствам особено “загрижена” и “съпричастна” към този “конфликт” и казуса му, от което произтича огромното ми безпокойство за съдбата на косатките и делфините.

  2. окрайнина също има версия, президент докато средващия избран поеме поста,на кукувиче лято, а и добре се справя с целеуказване за посочените му за удари в Русия, всяко създание може да се обучи, оппа съзнание

  3. Почти една трета от ядреното гориво, използвано от американските АЕЦ, е осигурено от руски доставчици. Както отбелязва “Ню Йорк Таймс”, това струва на САЩ около милиард долара годишно. НИЕ ДОКАЗАНИТЕ ДЕБИЛИ НА ЕВРОПА СЕ ОТКАЗАХМЕ ОТ РУСКОТО И ЩЕ КУПУВАМЕ ЯДРЕНО ГОРИВО ОТ УЕСТИНХАУЗ, ПРИ ТОВА НА НЕИЗВЕСТНА ОЩЕ ЦЕНА. ЩЕ ЧАКАМЕ И ДА НИ ПОСТРОЯТ ЯДРЕНИ БЛОКОВЕ, ДОСУЩ КАКТО ЧАКАМЕ ТЕХНИТЕ ИЗТРЕБИТЕЛИ ПО 200 МИЛИОНА БРОЙКАТА.

  4. Зеленски не организира избори защото е военно времето, война, която забравил да обяви, а провежда контрамонтра операция, и няма Зеленски няма повод кой да навестят пратеници на войната в Киев, и да призоват да бръкнеш в джоба за окрайнина, коята пази мира в света, в който текат тектонични сътресения, разломи и се ражда нов свят, без ретро политики, цензура на единственото мнение, а креативното критично мислене само в кампуси остава, навън без разнообразни източници инфо, как да го формират

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.