Русия и Китай Ликвидират КАПИТАЛИЗМА?! Вижте КАК МЕЧКАТА и ДРАКОНА ПАНИКЬОСАХА САЩ! Вижте ТУК!

През юни тази година Индия и Пакистан се присъединиха към Русия и Китай като пълноправни членове на една организация, която Западът смяташе, че скоро ще отиде в небитието. Това е Шанхайската организация за сътрудничество/ШОС/.

Така, заедно с Иран и Сирия, населението на страните, обединени в могъщия незападен съюз, наброява вече 3 милиарда и 200 милиона души. А това е почти половината от хората, които живеят на планетата Земя. И повече от 70% от ресурсите  на света.

За сравнение населението на САЩ и ЕС е общо 830 милиона души. А природните ресурси на Щатите и Европа са пред изчерпване.

Изключително тревожен и стресиращ за американските кучета на войната е фактът, че първоначалния съюз между Русия и Китай взривоподобно се разшири и прие в своята орбита доста други големи и мощни държави.

Защо се получи така?

Ами много просто. Още през 1996 г., а след това и през 2001 г. обединените Русия и Китай представиха пред света своето виждане за принципите, на които трябва да се основават междудържавните отношения. Те категорично изключват военния диктат по отношение на която и да било държава, така характерен за САЩ през последното десетилетие на 20 век и първото десетилетие на 21 век.

Руската мечка и китайският дракон заявиха, че първият принцип, от който ще се ръководят е безпрекословното уважаване и зачитане на държавния суверенитет на всяка страна. Този принцип, както се досещате, ликвидира присвоеното от САЩ „право“ да се намесват, много често и с военна сила, в политическото и икономическо развитие на държавите. Както и да организират държавни преврати, които те наричат лицемерно „цветни революции“.

Вторият принцип бе разширяване ролята на Организацията на обединените нации, която трябва да работи не под изключителния диктат на САЩ, а като свободна междудържавна организация. „Суверенитетът“ на ООН трябва да произтича от взаимно приемливите общи решения около които се обединяват държавите в организацията. И тези общи решения на ООН, както и на Съвета за сигурност на ООН, трябва да бъдат прилагани от всяка страна-членка.

И третият, но не по важност принцип бе, че всяка страна има правото сама да определя свой собствен модел на развитие, съобразно уникалните си икономически, географски и етно-културни традиции и особености. Страните, членки на Шанхайската организация за сътрудничество се обединяват около становището, че никой няма право да налага друг модел за развитие на държавите, освен оня, който те самите и техните народи са избрали. А това е огромна заплаха за неолибералния Запад. Защото много страни могат да изберат некапиталистически модел на развитие.

Така капитализмът ще бъде ликвидиран, без да гръмне нито една пушка. Само като се даде реална възможност на държавите и народите сами да избират своя път на развитие.

Следва да добавим, че сътрудничеството на страните от ШОС се развива по много вектори. Като един от най-важните вектори е  икономическото сътрудничество. То от своя страна увеличава потенциала на държавите да участват с все по-голям дял и в областта на военното сътрудничество и въоръжаването. Защото страните-членки на ШОС отдавна са приели като пътеводен ориентир крилатата мисъл на великия руски пълководец Александър Василиевич Суворов, която гласи: „Искаш ли мир, готви се за война.“

Този могъщ незападен съюз на държави, които изповядват коренно различна идеология от американската доктрина за така наречената „Глобална хегемония на САЩ“, много бързо привлече симпатиите на народите и държавите от цял свят. Дори в самите Съединени американски щати симпатиите към руския президент Владимир Путин са по-големи, отколкото рейтинга на мнозина американски президенти.

И това е така, защото на безцеремонния военен диктат на САЩ и ЕС, Шанхайската организация, начело с Русия и Китай противопостави сътрудничеството, взаимното зачитане на интересите и търсенето на общи решения за глобалните предизвикателства, които стоят пред човешката цивилизация.

Поради тази причина Русия и Китай, заедно с другите страни, обединени в Шанхайската организация за сътрудничество успяха, без конвенционална или, не дай си Боже, ядрена война, да ликвидират бързо и напълно хегемонията, която САЩ и ЕС установиха над света в последните двадесетина години.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Само една корекция: „Si vis pacem, para bellum“ не е мисъл на Александър Василиевич Суворов. Сентенцията е с около 2.2 хилядолетия по-стара от него и се приписва на Платон ;)

  2. Няма нищо лошо в това страните да се обединяват и да си сътрудничат. Най-добре би било всички страни да участват в един такъв съюз. Тогава не би имало нужда да се харчат пари и средства за въоръжаване. Но, дали Русия и Китай ще премахнат капитализма. Един милионер или милиардер в една страна, или един гладен и бездомен, означава, че в тази страна не съществува комунизъм. Или по-точно, ако средствата за производство са в частни ръце, това вид капитализъм. Естествено, руският и китайският капитализъм, който е в своята начална форма е за предпочитане. Но, рано или късно и той ще се срути. Може би тогава ще настъпи комунизма предсказан от Маркс.

  3. нас братска РУСИЯ ни покани на разходка сред звездите, , , а не на отвратителен гей- парад на увиснали и посинели задници и мършави извратеняци , които се въртят като гладни хиени около колонизаторите във АМЕРИК. ПОСОЛСТВО !
    След РУСИЯ , България е 2 космическа страна със космонавт- Георги Иванов- това е факт ,ПРОИЗВЕЖДАХМЕ ЕЛЕКТРОНИКА , СГЛОБЯВАХМЕ ЛЕКИ КОЛИ – -СТАНДАРТА НА ЖИВОТ БЕШЕ 5 ПЪТИ ПО-НИСЪК- – И ЦЕНТРАЛИТЕ ЗА ТОК РАБОТЕХА ЗА БЪЛГАРИНА ,СЪС 0.02ст за киловат-час когато бях дете ,и гълтах мазни банички със чисто краве сирене по 0.10 ст,и зимно време цяла България беше по потници, край нафтовите печки „БАЛКАН” ,със руска нафта-по 0.10ст за литър !
    А лятно време сме купували домати по 0.05 ст за килограм , ха-ха-ха- ха , ясно ли е на англо-сакските кучета с големите торби(влакови композиции ) от ЕС дето крадат от Б-я за живо и умряло?? СЛАВА НА НАЙ-ЧОВЕШКАТА НАЦИЯ НА СВЕТА –братята Руси, на СЛАВЯНИТЕ-граждани на РУСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.