Румяна Ченалова: Започна процес на пречистване, който ще изхвърли мръсната западна политическа пяна

Румяна Ченалова е български съдия, прокурор, адвокат и общественик. Често изразява позицията си по обществено значими теми. Потърсихме мнението ѝ за случващото се в българската и световна политика, изборните фалшификации в България, соросоидните НПО-фондации, убийството на Алексей Петров, завръщането на Васил Божков, съдебната реформа и др.

Г-жо Ченалова, в един от последните си постове във ФБ казахте, че „демокрацията“ е родила ново икономическо и политическо робство. Моля да разгъренте анализа си?

– Демокрация означава народовластие и има различни форми. Нашата е представителна, като изборите се провеждат по пропорционалната избирателна система. Свободните и честни избори е един от белезите на модерната демокрация.

Българският и вариант създаде нов вид робство защото т.н. народни представители не само, че не изразяват волята на народа, но и не се избират от народа. И тук не става дума само за ниската избирателна активност, която е резултат от липса на алтернатива, отчаяние и съмнения в законността на изборния процес.

Корпоративният, административният и купеният вот определят кои партии и с колко мандата ще бъдат в парламента. Това се знае предварително и се уговаря между основните партии. Брокерите на гласове не се преследват, олигарсите – спонсори – също. Едните печелят пари и приз за влияние, другите си осигуряват безнаказано крадене за 4 години напред.

Избраните чрез контрол върху изборите не са представители на народа, а на определени финансово обезпечени групи, независимо дали са или не членове на партия. По- лошото е, че те са представители и проводници и на чужди интереси , което не е случайно, а исторически заложено и целено.

След 90 -те години на миналия век България се обърна на Запад, както повечето страни от разпадналия се Източен блок. Но и Западът се обърна към България.

През 1990 г. Джордж Сорос създаде българската фондация „Отворено общество“. С МП №76 фондацията беше освободена от данъци, мита, такси и отчисления. Нещо повече – държавата се задължи да финансира фондацията. Сорос селектира хората в УС на българското „Отворено общество“ между активистите на СДС и бивши членове на комунистическата партия, създаде два университета и отпусна 2058 стипендии за студенти и аспиранти. На практика създаде новият елит, който да провежда в следващите години идеите на глобализма и либералната демокрация.

Следва „Америка за България“. За 15 години фондацията финансира над 1000 проекта и над 500 организации със сумата от 250 млн долара. Кого основно спонсорира фондацията – медии, правосъдие, избори, образование. “Икономедия” е с грантове за 8,3 млн. лв., “Медиапул” – с 3,5 млн. лв., “Институтът за правни инициативи” на Христо Иванов – с 3 130 000 лв. Над 3,5 млн. лв. са предоставени за обучения на съдии и прокурори. В световен мащаб няма по-голяма власт от тази, която се упражнява от манипулаторите на общественото мнение. Така се разчиства пътя на избраните глашатаи на глобализма. Медиите ги превръщат в герои , които стават водачи на движения и нови партии, естествено зависими от донорите им.

Членството ни в ЕС допринесе за икономическото ни и политическо поробване. Самата идея за създаване на икономически съюз на суверенни държави се изроди. Какво и колко ще произвеждаме, как да възпитаваме децата си, кои производства да закриваме, как да пишем законите си се определя от структурите на ЕС.

Преди дни френският президент по повод преврата в Нигер попита „Какво ще правим, ако това се случи в България?!“, което е признание за политическата ни зависимост и липса на суверенитет. Пари ще има ако слушаме – това ли е демокрация?!

Казахте още, че мутрите след 90-е г. влязоха в политиката, а след тях и алчните мижитурки. Демокрация-мижитурка и/или мутренска такава имаме?

– Ще опитам образно да опиша българската демокрация. Тя е къща, чиито основи са споени с кръвта от над 180 знакови убийства в годините на прехода, със стени, изградени с мръсни пари от рекет, изнудване, заплахи, ограбване на бизнеси, финансиране от чужди държави и организации., На покрива и се веят чужди знамена и един огромен чадър на който пише „прокуратура“. Българската демокрация е хибрид между окървавен юмрук и пеперуди в цвета на дъгата, зад които наднича хищник- едно невъобразимо чудовище без бъдеще.

Наскоро убиха Алексей Петров. Малко по-късно се прибра и Васил Божков… има ли връзка между двата случая, според Вас?

– Алексей Петров направи заявка за връщане във властта с и в подкрепа на ПП ДБ. От стабилността на ПП ДБ губи само ГЕРБ като другото голямо дясно присъствие във властта.

Божков беше ударен от властта и отвърна на удара. Не се е върнал за да отиде в затвора със сигурност. Другото сигурно е, че не е взел сам това решение – вероятно има на кого да разчита и знае какво следва. Може би Божков е средство срещу определени субекти във властта и те не са ПП ДБ. Те само ще спечелят ако Борисов бъде осъден и ГЕРБ се разпадне. А може би се е разбрал с Борисов да изиграе ролята на перачка.

Тогава как да се обясни поведението на прокуратурата и потвърдените показания /поне според медиите/? Дали има връзка между събитията – възможно ли е да са проектирани от едно и също лице или едното събитие е отговор на другото?

– Ако Божков се е разбрал с Борисов да промени показанията си, не го чака нищо добро. Ще бъде осъден -винаги има за какво – творческият потенциал на прокуратурата е като Вселената. Ако пък изпълнява някаква поръчка, пак няма да стане национален герой. В общи линии не мисля, че решението му е правилно.

Нова съдебна реформа или съд, присъда и затвор за реформата?

– Съдебна реформа няма. Венецианската комисия от 14 години пише какво и как е добре да се направи. Досега има няколко изменения в Конституцията , които са противоречиви и неудачни. Има кръпки и предложения за кръпки, направени и изпълнени от хора, които не са зашили едно копче в живота си.

Когато се сменят шивачите, дрехата ще се получи. Засега е парцал в лъскава опаковка на сергията на законодателните достижения на псевдоюристи.

Там някъде ли ще залостят в ареста на мълчанието и свободата на словото?

– Свободата на словото е заключена отдавна. Проправителствените и финансово зависимите медии дерат ризи в надпреварата си да ни облъчват с контролирани новини. Контролът в социалните мрежи е очевиден – чрез администратори и тролове.

Всички помним повсеместната паника по време на пандемията. Оказа се социален експеримент с финансови интереси.

Горда съм, че българският народ се оказа устойчив и е с пренебрежително малък брой ваксинации /реални/ спрямо средните за ЕС. Горда съм, че не беше облъчен от новаторските идеи на джендърството , че отхвърли Истанбулската конвенция и не промени отношението си към Русия въпреки манипулираните новини за ролята и в конфликта в Украйна. Българинът повече мълчи, но и не помръдва, заинати ли се. И е безпощаден, тръгне ли. Тогава ще строши клетката , в която днес е свободното слово.

Казват, че преди зазоряване е най-тъмно. Сега ли е най-мрачно и какъв изгрев се задава?

– Отдавна сме в мрака и се взираме. Не съм сигурна, че обществото ни е узряло и само определени групи търкалят Сизифовия камък нагоре към върха.

В геополитически план обаче нещата се променят – развитието на руското СВО, укрепването на БРИКС кризите в САЩ и Европа, превратите в Африка. Всички събития са в една посока – разрушаване на еднополюсния модел, стремеж към суверенитет, сигурност и национален просперитет. Започнал е процес на пречистване, който ще изхвърли мръсната западна пяна в политиката, икономиката и финансите на планетата.

България е с важно геостратегическо положение и ще е обект на интереси. Важното е българският интерес да бъде защитен. Преди това е задължително да се напълнят затворите с еничарите – предатели, които ни продадоха. Тогава светлината ще ни залее.

Едно интервю на Валентин Кардамски

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Фукояма повече е прав отколкото сгрешил за края на историята ако глобализма победи в цял свят. Идеологията не е желе заковано на тавана, а реалност, в която първата истина е че свободата на демокрацията е в опасност ако хората търпят ръст на частната власт до степен да е по силна от демократична държава. И това всъщност е фашизъм, владеене на правителството от лица, група, или всяка друга контролирака частна сила
    Русия иска буфер по границите си, някога Екатерина Велика не изтърпяла полска граница между Русия и Германия и Варшава сганал втория най голям град на руската империя. Буферната зона може да е от дружески държави, например съседи по море, или санитарна зона, в която никой не живее в краен вариант

  2. Do Файлософия, понеже виждам, че всякакви профани си правят гимнастика върху историята и я манипулират, въвеждайки в заблуждение масите от хора, да ти обясня, че Варшава е бил стар руски град на царска Русия и едва през 19 век, става полски град, защото тогава е създадена Полша, по независещи от Полша или Русия обстоятелства, част от Русия се откъсва и от тази откъснала се руска част, се образува държавата Полша в началото на 19 век. А преди това, са били руски болярства там.

  3. И друго, Германия не е била създадена все още като държава, когато Екатерина велика е управлявала Русия и Русия е била империя. Италия и Германия са сред най-младите държави на Европа и „Римската империя“ е една измислица!

  4. Колега, прав сте, Варшава често я спорят, в Ялта Сталин поискал Лвов и Чърчил му опонирал, никога не е бил руски. Сталин любезно обяснил, да но Варшава е била. Вероятно определянето предстои

  5. Mea culpa, не си съвсем прав(а). И Лвов е бил руски град и още как, през 18 век, границата на Русия е минавала през днешна източна Румъния. Тогава Румъния все още не е съществувала като държава, били са предимно български, също и руски болярства и малко унгарско население. Мога да обясня с дати и факти и Румъния как е създадена и как са асимилирани славяните там и как са нападнати унгарците от австрийците, които са им заграбили териториите през втората половина на 18 век.

  6. Мнението бе рефлексия на обществени процеси, които прокурор Ченалова набелязала, и всъщност основата на поста. Хареса ми мнението на Ф.Д.Рузвелт за фашизма. Истореческата канава на втората част е свързана повече с поглед отвъд войната, послевоенния свят, доколкото Русия активно го създава, и отношението на руската историческа концепция. От изразени мнения на политици добивам следната представа, Ленин е изпратен рушител Руска империя, лишил я от предстоящо влизане в Берлин в ПСВ, рушил с Брестлитовски договор, и причинил гражданска война с 6 млн жертви, довел до разсипана Русия, която с разпиляното от 1924г Сталин създал страната победител

  7. Ченалова е съдебната Поптодорова. Нагла,продажна и готова да се пребоядиса своевременно. Тя няма никакво морално право да дава мнение и съвети,камо ли да се зове общественик, макар,че обществото ни днес е точно такова. С какво право след свинщините които извърши??? И ако тя олицетворява здравият глас на разума-тежко ни. Тя само може да компрометира всяка добра идея….

  8. Всеки има право да изказва мнението си и да коментира, противното е незаконно. Само мошеници нямат интерес от това.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.