Путин пред Оливър Стоун: Руснаците и Украинците са един народ!

Руснаците и украинците са един народ. Това заявява президентът на Руската федерация Владимир Путин в телевизионно интервю пред американския режисьор Оливър Стоун. „Когато тези земи, които се явяват ядрото на днешна Укрйна, са влезли в състава на руската държава, те са били само три области – Киевска, северна и южна области. И там местното население категорично се е самоопределяло като „руско“, защото в онези времена основния определящ фактор какъв си е била религиозната принадлежност. Всички те са говорели руски език, изповядвали са православие и са се наричали руснаци. Не са горели от желание да са част от католическия свят, към което ги е подтиквала Полша“, обяснява Путин.

Путин и Стоун. Текстът на пълното интервю бе публикуван на официалния сайт на президента на РФ.

„Аз, разбира се, си давам сметка, че през вековете тази част от Русия и местното й население са придобили някаква своя регионална идентичност и хората имат право на това. Но в основата си, в историята, в културата, религията и традициите, Украйна е част от руския свят. Разликите помежду ни са твърде малки, а приликите – твърде много за да е иначе“, убеден е президентът.

„Украинци и руснаци имаме много общи неща, които можем да използваме при едни интеграционни процеси, но днешните власти в Киев явно не искат това. Но аз мисля, че здравият смисъл и историческата истина ще възтържествуват и в края на краищата ще стигнем до положението, за което казвам – сближаването е неизбежно“, категоричен е Путин.

Путин с Оливър Стоун обсъдиха и обвиненията срещу Русия за това, че се е намесила в президентските избори в САЩ през 2016 г. Руският президент за пореден път категорично опроверга подобна намеса, като определи твърденията за обратното като „нелепи“.

Двамата събеседници стигнаха до общото мнение, че през последните 2 години светът е станал по-лошо място за живеене и развитие. Светът става все по-хаотичен, а Западът е в ступор. Свидетели сме на това как той все по-често хвърля обвинения срещу Русия, Иран, Венецуела и други държави, без да има каквито и да е доказателства, отбеляза Стоун.

„Вие ме връщате пак към изборите в САЩ. Това е огромна страна – половин континент, и има своите огромни и специфични проблеми, както и своите регионални представи за добро и зло. Там през последните години богатството на елитите се умножи многократно, но средната класа (80 % от населението) не само не почувства никаква промяна към по-добро, ами и прогресивно обеднява. Хората, които организираха президентската кампания на Тръмп, разбраха това и го използваха ефективно в агитацията. И каквито и магьосници да са били нашите блогъри, които са изказвали мнението си в интернет като свободни граждани, те не биха могли да изиграят ключова роля за победата на Тръмп ако нямаше предпоставки за това в самата Америка. Това обвинение е пълна глупост“, категоричен е Путин.

„А това че в Русия симпатизирахме на Тръмп, е защото в предизборната си кампания той говореше за възстановяване на нормалните отношения с Русия. Не е ли това напълно нормално? Разбира се, че нямаше как да не приветстваме такава една позиция за помирение“, заключи Владимир Путин. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Всички сме били един народ, преди да решим по една или друга причина, че вече не. Три поколения са нужни за да смениш расата. Ако и това не сменяш е необходимо едно. Глобализмът не се стреми да ни смени нацията или расата, той се опитва да ни накара да повярваме, че няма такава. Не забравяйте никога, че ако не си част от някаква общност, най-висшата от които е човек, ти си никой, изгубен астероид в пространството, материал!

  2. ВЕЧНА СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА МОЩНА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА Н А В Е К И РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ТЕ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТСЪС ВАС СМЕ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ И ЩЕ ВИ НОСИМ ВЪВ СЪРЦАТА НИ ДО ПОСЛЕДЕН ДЪХ НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ВЗЕМЕТЕ СИ И БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА СЪС МАФИОТСКАТА МУ ШАЙКА ГЕРБ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ТЯ Е НАШАТА ОПОРА НАДЕЖДА МЕЧТА

  3. Велик ръководител на велика страна с достоен народ с гръбнак.

  4. ВЛАДИМИР ПУТИН НАЙ ВЕЛИК НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.