Путин: Невъзможно е да се победи Русия на бойното поле. Затова САЩ се опитват да глобализират конфликта. Санкциите се обърнаха срещу Запада. Нашата икономика върви нагоре! (С ВИДЕО)

„Невъзможно е да бъде победена Русия на бойното поле, затова Западът извършва все по-агресивни информационни атаки. САЩ и партньорите им постоянно лъжат, не спират атаките срещу нашата култура, срещу Руската православна църква. Тъй като не може да ни победи военно, Западът планира да превърне конфликта в Украйна в глобален“. Това каза руският президент Владимир Путин в годишната си реч към нацията, която се случва в навечерието на първата годишнина от началото на Специалната военна операция на Русия в Украйна. Един от акцентите в нея бе икономическото състояние на страната, както и обявяването на социални мерки в помощ на семействата на загиналите и ранените в Специалната военна операция в Украйна.

През второто тримесечие на тази година инфлацията в Русия ще спадне до целевата и полезна за икономиката ни стойност от 4%, заяви той:

„Според оценките инфлацията в Русия ще спадне до целевата стойност от 4% още през второто тримесечие на тази година. В момента тя е 5 %. Нека ви припомня, че в някои страни от ЕС тя вече е 17%, 12%, 20%“, каза Путин.

Икономическите санкциите се обърнаха срещу онези, които ги налагат. Нашата икономика се справи, подчертавам – ние преодоляхме трудностите и вече с бързи крачки вървим напред, докато целокупният Запад затъва все повече“, заяви руския президент.

„Западът не крие целта си да нанесе стратегическо поражение на Русия, както и намерението си да ескалира локалния конфликт в Украйна във фаза на глобална конфронтация. Ние разбираме всичко и ще реагираме навременно и реципрочно. Защото тук става дума за сигурността и съществуването на нашата държава. Те прекрасно си дават сметка, че е невъзможно да се победи Русия на бойното поле, затова в момента трескаво търсят други начини, след като санкциите им се провалиха с гръм и трясък“, подчерта руският лидер.

„Отправям днешното си послание в труден момент, всички разбираме добре това. Днешният исторически момент е крайъгълен камък за страната ни. Настъпи период на кардинални, необратими промени в целия свят. Случват се най-важните исторически събития, които ще определят бъдещето на нашата страна, на нашите хора и на света за следващите 100 години“, каза още Путин.

„Много преди началото и по време на СВО в Украйна ние направихме всичко възможно да разрешим този проблем по мирен път, преговаряйки за мирен изход от този тежък конфликт, но зад гърба ни САЩ и васалите им от ЕС и НАТО са подготвяли съвсем различен сценарий. Западът просто си играеше с времето, затваряйки си очите за политическите убийства и малтретирането на православното рускоезично население там, превръщайки страната в анти-Русия и подготвяйки я за таран за война срещу Русия. Украйна и Донбас се превърнаха в символ на тоталната лъжа. Искам да повторя: Вашингтон и Брюксел са подпалвачите на тази война, а на нас не ни беше оставена никаква друга възможност, освен да използваме сила, за да я спрем”, допълни още Путин.

„Западът директно отказа на Русия всички нейни принципни предложения за общоевропейска сигурност и по този начин показа, че няма намерение да спре изпълнението на своите агресивни планове. През декември 2021 г. официално изпратихме на САЩ и НАТО проекти на договори за гаранции за сигурност. Но получихме директен отказ по всички ключови, фундаментални за нас позиции“, подчерта Путин.

„Искам да подчертая, че още преди началото на специалната военна операция Киев преговаряше със Запада за доставка на системи за противовъздушна отбрана, бойни самолети и друга тежка техника, която да бъде разположена на територията на Украйна. Помним и опитите на киевския режим да получи ядрено оръжие. Съобщихме го тогава публично“, подчерта Путин.

„Ние бяхме отворени, искрено готови за конструктивен диалог със Запада. Те се съгласяваха теоретично, че и Европа, и целият свят се нуждаят от неделима система за сигурност, еднаква за всички държави. Затова и ние в продължение на много години предлагахме на нашите партньори да работим заедно по реализирането и прилагането на тази идея. В отговор НАТО продължи да се разширява докато не стигна до нашите граници”, каза Путин.

Той посочи, че никоя страна в света няма такъв брой военни бази в чужбина, като САЩ. „Искам да подчертая това: САЩ имат над 900 военни бази по света- цялата планета е покрита с тях, просто трябва да погледнете картата- 70 % от тези бази са по границите на Русия“, обобщи Путин.

„През последните 8 години Съединените щати и НАТО скоростно разположиха още свои военни бази и секретни биолаборатории близо до границите на страната ни, овладяха театъра на планираните от тях скорошни военни действия. Правеха го под прикритието на военни учения на НАТО по нашите граници. Успоредно с това подготвиха подвластния им режим в Киев и поробената от тях Украйна за голям удар, за война. И днес те си го признават, изобщо не го крият“, каза още Путин.

„Специалната военна операция на Русия стартира за да защити хората в Украйна, за да гарантира сигурността на Русия, както и за премахване на заплахата от украинския неонацистки режим. Преди една година, за да защитим хората на нашите исторически земи, да гарантираме сигурността на страната ни, да премахнем заплахата, идваща от неонацисткия режим, който бе инсталиран в Украйна след преврата от 2014 г., беше взето решение за провеждане на военна защита”, добави Путин.

ВИЖ ЦЯЛАТА РЕЧ НА ПУТИН! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://www.youtube.com/watch?v=SltOI2yVHqw

Путин припомни още, че от 2014 г. народът на Донбас се бори за правото си да живее на своята земя и да говори на родния си език.

„Донбас се бори и не се отказа в условията на икономическа, водна и енергийна блокада, в уславията на постоянни терористични обстрели от страна на ВСУ, избили хиляди цивилни. В условията на чудовищна омраза и подложен на открит геноцид от страна на киевския режим, народът на Донбас вярваше и очакваше, че Русия ще се притече на помощ“, каза Путин.

„На неотдавнашна конференция в Мюнхен се изсипаха безкрайни истерични обвинения срещу Русия. Присъствалите там западни елити го правеха само, за да накарат всички да забравят за чудовищната вина на Запада не само за украинския конфликт, а и за редица конфликти през последните десетилетия. И пуснаха духа от бутилката.

Според оценките на самите американски военни експерти, в резултат на войните, искам да обърна внимание на това, тези цифри не са наши, а на самите американци, които Съединените щати отприщиха след 2001 г., са загинали почти 900 хиляди души, повече от 38 милиона са станали бежанци. И те сега просто се опитват да изтрият тези свои тежки престъпления от паметта на човечеството, преструвайки се, че нищо не се е случило. Но трябва да знаят, че никой в ​​света не е забравил за тях“, коментира Путин.

„Както знаете, с указ на президента утвърдихме план за изграждане и развитие на Въоръжените сили за 2021-2025 г. Работи се по неговото изпълнение, внасят се необходимите корекции. И искам да подчертая, че по-нататъшните ни стъпки за укрепване на армията и флота се основават на реалния боен опит, придобит в хода на специалната военна операция, на текущото и бъдещото развитие на въоръжените ни сили“, каза Путин.

„Днес професионални военнослужещи, мобилизирани и доброволци заедно понасяме трудностите на фронта. Говорим за провизии и техника, за парични обезщетения, за застраховки при нараняване, за медицинска помощ. Но сигналите, които постъпват при мен и при губернаторите – те също идват при мен… от докладите на военната прокуратура, на комисаря по правата на човека и пр., че по тези въпроси далеч не всичко е решено”, добави Путин.

Президентът подчерта, че всеки конкретен случай ще се разглежда внимателно.

„Днес регионите на Руската федерация оказват пряка подкрепа на градовете, областите и селищата в Донецката и Луганската народни републики, в Запорожие и Херсонска област, те го правят искрено. Сега отново сме заедно, което означава, че станахме още по-силни и ще направим всичко, за да се върне дългоочакваният мир на нашата земя, за да бъде гарантирана безопасността на хората“, каза Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

 1. В началото на Втората световна война САЩ и Англия са се опитвали всячески да вкарат Сталин в същия капан – да удари пръв. Уви, Путин не е Сталин и днес не е 1939 г.

 2. блестяща реч-реалистична,правдива,разумна,отговорна,на човек зад когото стои Божията правда..на човек когото Бог е надарил с голям ум..имаше едни думи изречени от племенницата на Ванга,в книгата за нея..нещо от рода на…времето ще отмие много неща..ще остане само славата на владимир..а дали пророчицата не визира него..

 3. Астроложката Силва Дончева беше казала за Русия: „…има проблем, идва Петър Велики и го решава; има проблем, идва Сталин и го решава; има проблем, идва Путин и го решава.“

  В тази връзка се сещам за едно изказване на Хитлер (!) :„Силата на руския народ не е в неговата численост или организираност. Силата на руския народ е в способността да ражда личности с мащаба на Сталин. По своите политически и военни качества Сталин далече превъзхожда и Чърчил, и Рузвелт. Той е единственият световен политик, достоен за уважение.“

  80 години по-късно, Путин заслужава още по-силни думи на уважение и възхищение.

  • Сталин е най-великият политик в последните поне 200 г. и Путин дори срещу него да тича, няма как да го доближи.
   И с това не казвам, че е слаб политик, напротив, в момента сигурно в света няма такъв друг изявен лидер, който се откроява над останалата сатаниска паплач.

 4. Ако и тези събития не помогнат за отрезвяването на многобройните русофобски зомбита, ако не стопят лудата омраза към Русия, то значи, че генът ни е в голяма степен наследен от чорбаджийското съсловие по време на петте века.Тъжно и позорно!!!

  • Или още по-точно мозъкът им е промит от сорсоидните НПО-та, които пишат българските учебници и антибългарските телевизии.

 5. СЛАВА НА ФЕНОМЕНАЛНИЯТ ВЛАДИМИР ПУТИН! ПУТИН Е НОЮЕР 1 В ЦЕЛИЯТ СЕЯТ?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.