Путин към Запада: Скъпи приятели, няма да стигнем до олимпийско примирие, докато тъпчете нашето достойнство

Руският президент Владимир Путин коментира предложението на Запада за временно примирие по време на Олимпиадата в Париж. Той каза, че самите западни страни нарушават принципите на олимпизма, включително като не позволяват на руските спортисти да участват в Игрите със знамето и химна на страната си. „Те тъпчат нашето достойнство, но искат от нас да спазваме правилата, които ни диктуват… Скъпи западни приятели, с такова отношение към нас няма да стигнете до никъде“, завърши държавният глава.

По-рано френският президент Еманюел Макрон заяви, че се надява военните конфликти в света да спрат докато траят Олимпийските игри в Париж. Той отбеляза, че ще положи всички усилия да реализира тази идея, в което щели да му помагат международни партньори, включително китайският лидер Си Дзинпин, припомнят руските медии.

Путин обаче говори и за сътрудничеството си с Китай в областта на спорта. „Нашето взаимодействие в областта на спорта само увеличава възможностите ни, а това е важно във високопроизводителния спорт, важно е и на ниво физическа култура и масов спорт“, каза Путин. Държавният глава отбеляза още, че Русия и Китай са големи спортни сили.

Руският лидер бе на посещение в Китай по повод 75-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между държавите. След разговорите с китайския президент Си Дзинпин Путин каза, че една от основните теми на закритата им среща е била развитието на всестранното сътрудничество между двете страни.

В края на февруари 2022 г. много спортни организации (до една доминирани от Запада-б.р.) забраниха на руснаците да участват в състезания по препоръка на Международния олимпийски комитет. По-късно някои от ограниченията бяха премахнати и редица руски спортисти получиха право да участват в турнири, но не като представители на Русия, а с неутрален национален статут.

На Олимпийските игри в Париж забрана да използват символите на страната си са получили дори руските журналисти, които ще отразяват събитието. „Медийните представители на Русия и Беларус подлежат на същите изисквания за неутралност като спортистите от техните страни“, каза говорител на МОК.

Руснаците и беларусите ще могат да участват в игрите през 2024 г., които ще се проведат от 26 юли до 11 август само като индивидуални неутрални спортисти. Спортисти, които подкрепят войната в Украйна, няма да бъдат допуснати до участие в турнира. Освен това в Париж няма да има представители на колективните спортове на двете страни.

Руснаци и беларуси ще могат да присъстват на церемонията по откриването на Олимпиадата. На тях обаче им е забранено да участват в Парада на нациите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Принципите и правилата на спорта и олимпизма са нарушени и постоянно се мачкат от запада!
    Лицемерието на бившите колонисти е безкрайно и надменно над другите държави по света!
    В сегашните олимпийски игри няма никакъв спорт ,а само лъжи,търговия,много пари,които са „всеобщият палач за света“ и унижение!
    Те не са вече никакъв форум за изява на най-добрите в спорта и няма никакъв смисъл от тях!
    Този им модел е за закриване!

  2. Съвършено вярно. Вероятно точното решение е БРИКС да организират свои неконфронтационни игри и да се оставят разните МОЦ-и и ВАД-и да си седят в собствените си говна и пикня.
    Да оставим Лиер де Кубуртун да почива в мир. Човекът направи каквото можа и не е негова вината че, наследниците се оказаха прохазарски изроди.

  3. Някой да е видял такова обръщение на политик от Острова, от Щатите или от Градината. Тази колониална паплач е на път да получи своето възмездие.Милоони африканци не само ще залеят Европа, ще променят завинаги нейния генетичен код.

  4. Крайно време е Путин да разбере, че запада разбира само от шамари. Всяка отстъпка западняците приемат за слабост.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.