Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов заради „Барселонагейт“

Прокуратурата поиска имунитета на лидера на ГЕРБ и депутат в 49-ото Народно събрание Бойко Борисов.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител – пране на пари.

От прокуратурата посочват, че от събраните доказателства може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина.

Припомняме, че само преди дни – на 25-и май, Борисов беше призован като свидетел по делото. Той се яви в прокуратурата, придружен от депутати от ГЕРБ и симпатизанти. След разпита адвокатът му Менко Менков коментира, че бившият премиер е бил разпитан като свидетел и няма нищо ново в зададените му въпроси. Ден по-късно беше разпитан и строителният предприемач Александър Сталийски.

Първи политически реакции

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков коментира поискания имунитет на Борисов, като най-изненадващо го защити: „Винаги сме вярвали в истинско правосъдие, но това правосъдие не трябва да е бухалка”, посочи той.

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов призовава Борисов „да прояви мъжество и да последва примера му от преди време, като сам се откаже от имунитета си, за да бъде съден”.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.