Пленен украински войник ​разказа как британски психолози обработвали ВСУ да Мразят Неистово Руснаците

Плененият военнослужещ от 24-та бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Владимир Бучок разкри, че по време на обучение във Великобритания психолози внушавали на украинските войници омраза към руснаците и им насаждали жестоко отношение към пленените руски войници. Видеото със свидетелството на Бучок е разпространено от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

Бучок разказа, че е преминал курс за млади бойци във Великобритания. „С нас работеха психолози, които с различни техники ни внушаваха неистова омраза към руските войници и въобще към всички руснаци, за да ги убиваме и да се отнасяме с тях жестоко, ако ги вземем в плен. Специално внимание психолозите обръщаха на рускоезичните сред нас“, каза той.

Във Великобритания той получил екипировка, която според него била с крайно лошо качество. „Дадоха ни бронежилетки, които могат да бъдат пробити с нож, каските също бяха такива – тренировъчни каски. Когато се върнахме в Украйна се наложи да си купим всичко, цялата екипировка със собствени пари“, добавя Бучок.

Той отбелязва и ниския дух в бригадата. „Когато попаднах в моята бригада, духът ни като цяло беше нисък, командирите ни се занимаваха с мародерство. Често ни се налагаше да крадем храна от къщите на цивилните в населените места, за да се нахраним – нямаше провизии“, подчертава военнопленникът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.