Патрушев: Населението на Украйна е предимно руско, марионетният режим в Киев го изпраща на заколение по заповед на Запада

Населението на Украйна е преобладаващо руско, но режимът в Киев, по заповед на Запада, се опитва да потисне тази родова връзка, като изпраща хората на заколение. Това пише в статия за сп. „Национална отбрана“ помощникът на руския президент Николай Патрушев.

Той отбелязва, че „многострадалното население на Украйна в мнозинството си е руско“. „Но марионетният киевски режим, по заповед на своите западни господари, потиска тази родова връзка и принуждава хората, които говорят и мислят на руски, които са възпитани в руската история и литература, както и в руските традиции, да отидат на заколение“, пише Патрушев.

Неонацистките власти в Киев, отбелязва помощникът на президента на Руската федерация, „особено силно наблегнаха на изопачаването на историята“: в училищните учебници, където „престъпната нацистка организация УПА (Украинска въстаническа армия) е наречена „антифашистко съпротивително движение“, като се поставя знак за равенство между съветската система и германския националсоциализъм“.

В същото време зверствата на бандеровците „по заповед на западните управленци, се премълчават“, докато „на държавно ниво се възхваляват убийците и наказателните им сили“, например бившият есесовец Ярослав Хунка (Гунка), който обра овациите в канадския парламент, посочва Патрушев.

САЩ и Великобритания възраждат нацистката идеология в Европа под прикритието на думи като „свобода и демокрация“, за да я обърнат срещу Русия, пише още в статията си помощникът на руския президент „Денацификацията на Европа, за която се договориха лидерите на съюзническите сили на Ялтенската конференция през 1945 г., и досега не е завършена от Запада“, отбелязва Патрушев. – Без да пестят думи в защита на „свободата и демокрацията“, официалните лидери и лидерите в сянка на САЩ и Англия се върнаха към предишната си подкрепа за фашистката и нацистка идеология в Европа“.

„По инициатива на Съединените щати и Англия нацизмът е възроден и отново се използва срещу нашата страна“, посочва помощникът на президента. „Днес народът на Русия отново освобождава многострадалното население на Украйна от западната окупация“, добавя Николай Патрушев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.