„Ню Йорк таймс“: САЩ не изключват мирно споразумение между Украйна и Русия през следващите месеци

Представители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън смятат, че следващите месеци ще бъдат решаващи за украинския конфликт и има голяма вероятност скоро страните да се договорят за прекратяване на огъня в зоната на специалната военна операция. Това съобщи „Ню Йорк таймс“По негова информация в американския естаблишмънт нараства усещането, че следващите няколко месеца могат да бъдат решаващи за украинския конфликт, предаде ТАСС.

По-специално Вашингтон смята, че скоро двете страни ще успеят да се споразумеят за прекратяване на огъня, както се случи през 1953 г. по време на Корейската война. Вероятно Украйна и Русия ще се споразумеят да замразят конфликта, уточнява „Ню Йорк таймс“. Изданието отбелязва, че представители на администрацията на Байдън „се опасяват все повече“ от това, че руските въоръжени сили бързо напредват и скоро може да обърнат трайно ситуацията в своя полза.

През последните 6 дни руските сили поеха контрола на над 20 населени места в Харковска област. Ръководителят на харковската военно-гражданска администрация Виталий Ганчев каза пред ТАСС, че украинските въоръжени сили са се окопали в населени места в посока Харков, но под натиска на руските военни не могат да се задържат и отстъпват. На 13 май във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски нарече ситуацията в района на Харков „една от най-опасните от началото на войната“. Украинският генерален щаб съобщи за сериозна обстановка и прехвърляне на резерви в това направление.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Мирно споразумение с тези сатанисти може да има само след като видят на живо няколко Сармата.
    Само след смъртта на цялото адово племе може да има мир.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.