Наришкин: Разузнаването ни има информация, че Западът е готов да провокира ядрен конфликт с Русия

Руското външно разузнаване разполага с информация за намеренията на Запада да провокира пълномащабен военен конфликт с Русия, включващ и използването на ядрено оръжие. Това заяви директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин на заседание на Съвета на федерацията, съобщиха руските медии.

„Според разузнавателните данни, с които разполага службата, някои евроатлантически политически лидери наистина смятат за възможно – с цел да запазят своята хегемония – да отприщят широкомащабен военен конфликт. Целта е с този конфликт значително да се намалят моралните, материалните и човешките ресурси на страните, които са геополитически съперници на Запада. В резултат на този планиран конфликт те трябва да претърпят поражение в борбата си за справедлив многополюсен свят“, заяви Наришкин, който днес с указ на президента Владимир Путин бе назначен за нов мандат начело на СВР (руското Външно разузнаване). 

„Имаме основателни причини да вярваме, че западният блок може да стартира този апокалиптичен план ако го счете за изгоден и достатъчно безопасен“, каза още Наришкин. 

Той увери руските сенатори, че отговорните глобални и регионални фактори няма да позволят тези планове да бъдат реализирани. Според Наришкин СВР продължава да поддържа връзки с разузнавателните служби на неприятелски държави, макар и не в същата степен отпреди СВО.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Дори не е нужно да имаш информация от разузнаването, за да разбереш целта на бритоноварварите.
    Ясно е от години за всеки с акъла си.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.