Москва: Украинското военно разузнаване е пряко свързано с атаката в „Крокус“. Киев премина към тактика на тотален терор

Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната (ГУР МО) на Украйна има пряко отношение към терористичната атака в „Крокус сити хол“. Това заяви директорът на Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия Александър Бортников на заседание на Съвета на ръководителите на службите за сигурност и специалните служби на страните от ОНД, което се откри в киргизстанската столица Бишкек, предаде ТАСС.

„Разследването продължава, но вече можем да кажем с увереност, че украинското военно разузнаване е пряко свързано с тази атака“, каза ръководителят на ФСС. „Искам да уверя, че всички обстоятелства на престъплението ще бъдат установени и всички замесени няма да избегнат наказанието“, подчерта той.

Вечерта на 22 март беше извършен терористичен акт в концертна зала в московското предградие Красногорск. По последни данни броят на жертвите е 144, а 551 души са ранени, припомня ТАСС. Задържани и арестувани са над 20 души, включително преките извършители и съучастници, съобщи още Бортников.

Украйна премина към тактика на тотален терор, без реални способности на бойното поле, заяви директорът на ФСС Александър Бортников на заседаниета на Съвета на ръководителите на службите за сигурност и специалните служби на страните от ОНД. „Съединените щати, Великобритания и техните съюзници в НАТО, в опит да запазят глобално господство, използват целия арсенал от хибридна война срещу суверенни държави, които не са съгласни с тяхната политика, включително подкрепа за открито терористични режими“, подчерта Бортников. – Така властите в Украйна, без реални възможности да постигнат целите си на бойното поле, преминаха към тотален терор. Провеждат се системни обстрели на цивилни и гражданска инфраструктура в руските региони. В граничните ни райони се извършват диверсионни атаки“.

Освен това, отбеляза той, „украинските разузнавателни служби провеждат активна работа по вербуване на млади хора и подрастващи в терористични дейности чрез популяризиране на проукраински националистически формирования в социалните мрежи“. 

„Искам специално да подчертая, че именно под директния натиск на западните покровители Украйна последователно осуетява всякакви конструктивни международни инициативи за мирно разрешаване на конфликта“, каза той. Вместо това, според ръководителя на ФСС, „се тиражират неработещи, изкуствени т. нар. мирни формули“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Вземете пример от краварските щати и постъпете с главния терорист – клоуна-наркоман, както те постъпиха с Усама Бин Ладен.
    Зъб за зъб, око за око.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.