Милиардерът Дейвид Голдман: Катастрофата за САЩ предстои, американската хегемония е към края си

На всички ни е ясно, че Съединените щати са в дълбока системна криза, която няма решение заради промененото съотношение на икономическите сили на планетата. Но с действията си, насочени срещу Русия, Белият дом ускорява края на американската хегемония. С непремерено враждебните си действия срещу Китай и в още по-голяма степен срещу Русия, САЩ предизвикват Пекин и Китай да предприемат ответни действия, които плашат американските съюзници, пише US американският икономист, финансов съветник на десетки световни банки и публицист Дейвид Голдман в статията си за англоезичната версия на глобалното издание „Asia Times“.

Едно от тези ответни действия, според автора, е скорошният гастрол на Владимир Путин в няколко азиатски държави, сред които Китай, Виетнам и КНДР и непосредствено последвалата визита на индийския премиер Моди в Москва. „Азия вече е един голям политико-икономически блок, обединен около Китай и Русия, където Западът вече няма никакво влияние. Това напълно обезсмисля военните усилия на Вашингтон да превърне Украйна в свой военен плацдарм за натиск срещу Русия, а от там и срещу цяла Азия. САЩ просто закъсняха – Азия е обединена.“. Според Голдман Азия вече не е обект, а субект на натиск и съвсем скоро ще принуди Запада да признае руските териториални придобивки в Украйна, както и украинския неутралитет“.

Сметките на Запада по отношение на Русия са се оказали грешни именно защото Белият дом и Пентагона не са включили в анализите и разчетите си мощната подкрепа за Москва от страна на една напълно консолидирана Азия. И сега САЩ не само няма да постигнат успеха, на който се надяваха, но и ще претърпят страховито унижение.  

„Предстоящата катастрофа в Украйна ще подкопае американската хегемония имиджово, а от там и икономически и финансово в несравнимо по-голяма степен от „вечните войни“ в Афганистан и Ирак. Съюзниците на Америка (или съвсем скоро бившите й съюзници) в Европа и в Далечния Изток нямат илюзии по този въпрос“, пише още наблюдателят.

Авторът Дейвид Голдман е бивш генерален директор на Credit Suisse 1999-2002 г., глобален ръководител на отдела за изследване на фиксирания доход на Bank of America 2002-2005 г. и глобален ръководител на изследването на фиксираните доходи в Cantor Fitzgerald 2005-2008 г. Впоследствие той беше партньор в Yunfeng Financial в Хонконг, инвестиционна банка, по-късно придобита от Джак Ма. Към днешна дата Дейвид Голдман е икономически и финансов съветник на десетки световни банки и инвестиционни фондове.

Източник: asiatimes.com

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ТОВА Е НАЙ-УМНИЯ, НАЙ-УСПЕШНИЯ САЙТ В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО РАЗЯСНЯВА МЕЖДУНАРОДНАТА КАРТИНА НЕ С РУСКИ, А С АМЕРИКАНСКИ АНАЛИЗАТОРИ. ТОВА Е СВОЕГО РОДА БОРБА С АМЕРИКАНСКО ОРЪЖИЕ, СРЕЩУ ТАКАВА ДОЛНОПРОБНА ИНФОРМАЦИЯ, КАКВАТО СЕ ИЗЛИВА В БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ. ОТНОВО ЩЕ НАПОМНЯ ЗА ПРЕДСКАЗАНИЕТО НА НАШАТА ВАНГА ОТ ПРЕДИ ГОДИНИ.“РУСИЯ ЩЕ СПАСИ СВЕТА, И НЕ САМО, ЧЕ СТАНЕ НЕГОВ ДУХОВЕН ВОДАЧ“.НЕМИСЛИМО ДО СКОРО, СЪВСЕМ СИГУРНО В БЛИЗКО ВРЕМЕ, ДРУГОТО Е ЯДРЕНОТО УНИЩОЖЕНИЕ НА СВЕТА. ДА БЛАГОДАРИМ НА Г-Н БЛАГОВ И НЕ ВЕДНЪЖ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.