Лавров: Лъжа са твърденията на Франция, че нямат инструктори в Украйна. Вижте как затрепера премиерът им

Руският външен министър Сергей Лавров нарече „лъжа“ изявленията на Париж, че в Украйна няма френски инструктори. „Вижте как затрепераха нашите френски колеги, премиерът на Франция (Габриел Атал) изведнъж започна да казва „ние нямаме инструктори там“. Това не е вярно и те го знаят“, каза Лавров в коментар за предаването „Москва. Кремъл. Путин“ на телевизионния канал „Россия-1“, фрагмент от който журналистът Павел Зарубин публикува в своя канал в Telegram.

Лавров отбеляза, че разчетът на Запада е „бавно, стъпка по стъпка, всички да свикнат с мисълта, че сякаш няма нищо, но утре ще бъде направена още една стъпка, вдругиден още една“. Той добави, че Русия вижда всичко това и напълно разбира какво прави колективният Запад и каква роля играе във войната, разгърната срещу Руската федерация. „Ние знаем как да се справим с това“, отбеляза ръководителят на руското външно министерство.

Запитан за изявлението на американския президент Джо Байдън, че САЩ не позволяват на Украйна да удари Москва и Кремъл, Лавров каза: „Трудно ми е да коментирам това, но ако той е казал това с ясен ум и памет и се хвали, че не е наредил бомбардирането на Москва, тогава това означава, че всичко останало може да бъде (бомбардирано).

„Като цяло те бомбардират всичко останало“, добави Лавров, и припомни, че не толкова отдавна, в началото на конфликта, срещу Москва бяха нанесени удари с дронове. „Тогава никой не удари през ръцете режима на  Зеленски, така че нашите западни колеги няма нужда да се опитват да разкрасяват собственото си поведение“, каза руският външен министър.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Е, вижте им „елита“ на франсетата.
    Президент – герофил (бабоебец)+ премиер – педераст = педалско-герофилско – курвенска политика + целуване на американски задници + маниери на френска проститутка.

  2. Целия разврат, лъжи и беззаконие идва от запад в името на така наречената демокрация.
    Тяхната цел винаги е била да отстояват собствените си имперски амбиции, да сеят вражда и да разпалват конфликти. Това е политиката на западните държави , свикнали да живеят
    на гърба на целия свят.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.