За първи път в света: Руските военни унищожиха US снаряди „Ескалибур“ по време на полет

Основната трудност за прехващане на такива боеприпаси е техният малък размер и високата им скорост. То този момент „Ескалибур“ се считаха за науловими от което и да е ПВО в света

Ако доскоро се смяташе, че руските системи за противовъздушна отбрана не са предназначени да се справят с артилерийски боеприпаси, то днес стана кристално, че Русия разполага с иновативни ПВО, които успешно неутрализират в полет дори най-малките снаряди на противника. Руските военни на Донбаския фронт, край гр. Суми и край Херсон днес са успели да прехванат и свалят американски високоточни снаряди „Екскалибър“, изстреляни срещу гр. Донецк и край село Богдановка, Херсонска област.

„Системите за противовъздушна отбрана свалиха три снаряда, изстреляни от реактивни системи за залпов огън HIMARS. Управляем артилерийски снаряд Excalibur е бил прихванат в района на село Мирополие, Сумска област “ съобщава Министерството на отбраната на Руската федерация.

Трябва да се отбележи, че основната трудност за прехващане на такива боеприпаси е техният малък размер и високата им скорост. Снарядът Excalibur има дължина под един метър и поради особеността на траекторията и неговата дистанционна управляемост – вероятността за прихващането му е изключително малка.

До днес нямаше доказателства такива боеприпаси някога да са били унищожавани във въздуха. Днес руската армия показа, че има технология и способности, с които да го направи.

ЕТО КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ СНАРЯДИТЕ „ESKALIBUR“! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

 1. Мисля, че дори самите руснаци не знаят какво са измислили в областта на въоръженията. Всички говорят за хиперзвук и се позабравили малко за военните лазери. Настъпва и ерата на роботите убийци. Там нещата също са просто страшни. Подводните дронове от фамилията „Посейдон“ могат да унищожат света за минути а са край брега на Америка. Да се свали спътник от космоса, вече е обичайна задача. Жалко е, че новите достижения на науката и техниката се използват да се убиват хора а не да се защити животът им при нужда – болест, бедствие, катастрофа и т.н. Жалко.

  • Даааа новият ковид 19 на САЩ убива до 80%.
   сЪЗДАДЕН за хората.

 2. А бе то хубаво са свалили там някаква си джунджурия, ама напоследък слушаме само хвалби. От 3-4 месеца не са мръдна ли и километър напред. Така ли ще денацифицират укрите- от място. Или си играят на истощиние със запада.

 3. България крещи с цяло гърло,за да я чуят в целия свят. НИЕ СМЕ АМЕРИКАНСКА КОЛОНИЯ И ЩЕ БЪДЕМ ТАКАВА ДО ПЪЛНОТО НИ ИЗЧЕЗВАНЕ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА.“Ген. Попов: Абсолютно необходими са още осем F-16,за да имаме ескадрила с прекрасни самолети“(по 200 милиона единия,най модерният руски стелт СУ-57 ще се продава по 35-50 милиона).“ Запрянов: Имаме боеприпаси, на които им изтичат сроковете. Да ги изпратим в Украйна“ за да бъдат убивани наши братя. И ЦЕЛИЯ ТОЗИ ПРЕЗРЯН СЛУГИНАЖ КОГАТО „Световната банка: България е сред държавите с най-застаряващо население в света“ В света ИЗРОДИ!!!!

 4. Да питам наваксващите и ония “дебили”, които бутаха децата си на тестове. Щото били “безплатни”?!
  Може ли да сте толкова прости?!
  Няма значение дали сте ваксани, или сте правили тест.
  Дънъкъто е разкодирано.
  Излъчва специфична емг енергия!
  Когато имат дънъкъто ви- могат да ви хакват както си искат.
  Как го правят- с пет джи мрежите!
  Маймуните от планетата на маймуните се радват на лъскавите играчки- бравус!
  Не случайно чичо мъски е у нас!
  Пак бравус- маймуните ще го посрещат с хора и питки!
  Асфалтирайте му пътечката!
  Първа божа заповед!
  Аз съм господ Бог твой, да нямаш други богове освен мен!
  Те се кланят на дявола!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.