Защо й беше на ООН резолюцията за Сребреница 29 години след събитията?

Български медии силно се възмущават от сръбския патриарх Порфирий, който се включи в антибългарска кампания, отслужвайки литургия за така наречените “Сурдулишки мъченици“. „В Сурдулица се намира паметната костница, където се пазят тленните останки на жертвите, избити от българските окупатори през 1915 г.”, пишат сръбските медии. Нашите медии припомнят и други сръбски действия от миналото, които насаждат омраза към българския народ.

Но истината е че каквото повикало, такова се обадило.

Истината е, че България отдавна не се стреми към добросъседски отношения със Сърбия. България отдавна изпълнява американски поръчки във всички свои действия, които имат отношение към Сърбия. Последният пример е с подкрепата на резолюцията на ООН, „която осъжда геноцида в Сребреница през 1995 г.“

Защо й беше на ООН тази резолюция 29 години след събитията? САЩ и ЕС просто наказват Сърбия за това, че не иска да въведе санкции срещу Русия. За никакъв геноцид не става дума в главите на западните политици.

Тази резолюция дори е цинична, защото в момента се извършва геноцид срещу палестинците. На ООН прави ли й впечатление, че убитите в Газа вече са над 30 000, а затрупаните под развалините – над 10 000? ООН обсъди ли резолюция когато сама констатира факта, че в анклава за по-малко от седем седмици са убити повече деца , отколкото през цялата 2022 година във всички световни конфликти, т.е. в 24 държави, включително Украйна?

ООН седна ли да пише резолюция когато израелските военни доказано целенасочено убиха дори деца, наредили се на опашка за вода? ООН не се занимава с такива неща. А ние припкаме днес да осъждаме Сърбия! Поне да бяха признали, че в месомелачката на гражданската война в Босна, освен че бяха убити 4000 цивилни босненци, бяха убити също и 3500 цивилни сърби.

Автор: Юрий Борисов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Никога не съм бил сръбски фен. Тази мръсна паплач помага на турците за заробването на България и българите. Да не говорим за геноцида им от над 100 над българи и заграбването на българските земи. Много може да се напише по темата, но в момента се прави, за да ни намразят още повече и този път не на държавно-политическо ниво, а и сръбския народ да мрази българите….
    Нищо ново не виждам в британоварварската политика, но нито масата българи го разбират, нито сърбите ще го разберат. До тогава ще се мразим и трепем помежду си и ще си избираме политици-сатанисти.

  2. Чисто и просто България си урежда още по-голям враг с този измислен геноцид.
    Интересно признат ли е от ООН хърватския геноцид, когато католиците хървати са изклали над 1 200 000 православни сърби?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.