Законът за мобилизацията опразни улиците в Украйна, камиони блокираха магистралата Киев – Одеса в протест срещу Зеленски (С ВИДЕО)

На 18 май 2024 г. в Украйна влезе в сила законът за мобилизацията. Това доведе до обезлюдяване на улиците в цялата страна. Както каза депутатът от Върховната рада Анна Скороход, жителите на Украйна масово извършват дребни престъпления, за да попаднат в затвора, а не във въоръжените сили на Украйна.

Украинският правен вестник съобщава като се позовава на правителствено постановление, че ако призовката е изпратена по пощата, а получателят не е на адреса си по местоживеене и не я получи, той все пак ще се счита за уведомен.

ВИЖ ВИДЕО ОТ УЛИЦИТЕ НА КИЕВ

ВИЖ ВИДЕО ОТ КИЕВСКИ МОЛ

Същевременно в социалната мрежа „Х“ се появиха видеа как украински шофьори на камиони протестират на магистралата Киев-Одеса. „Киев индипендънт“ също съобщи за протеста на над хиляда тираджии. Изданието пише, че магистралата е блокирана близо до град Савран, като едната лента е оставена отворена. Причината за протеста им е че според досегашния закон на мобилизация не подлежаха шофьорите на камиони, превозващи медицински консумативи, продоволствия и хуманитарна помощ или участващи в международен превоз на товари и пътници. Според новия закон тази група мъже също подлежи на мобилизация.

УЛИЦИТЕ НА УКРАЙНА ОПУСТЯХА ЗАРАДИ НОВИЯ МОБИЛИЗАЦИОНЕН ЗАКОН – ВИЖ ВИДЕОТО

Украйна търси начини за увеличаване на числеността на армията през последните шест месеца, тъй като армията й е изправена пред все по-критичен недостиг на войници. През април парламентът прие законопроект за актуализиране на правилата за мобилизация. Според него вече ще се мобилизират всички мъже на възраст между 25 и 60 години, както и затворници – по тяхно желание, ако искат да им се опростят присъдите.

ПРОТЕСТА НА ШОФЬОРИТЕ ПО МАГИСТРАЛАТА ЗА ОДЕСА – ВИЖ ВИДЕОТО

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Как някой си мисли, че може насила да мобилизира някого, ДА ГО ВЪОРЪЖИ и да го накара да умре? Трябва определено да е силно обнюхан или определени нервни центрове, в областта на главата, да работят неадекватно. Парламентите се напълниха с ботове.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.