Доц. Мангъров: Няма и никога не е имало Пик на Вируса! Мерките на Щаба са Политически, а Не Медицински!

Не знаем какво се случва с тестването. Не сме наясно с правилата на играта. Броят на хората, които са действително болни е изключително малък и си остава непроменен. Не съм сигурен, че има втора вълна на епидемията от коронавирус, но със сигурност наблюдаваме втори пик на паника. Мачът без рефер дава възможност на Щаба и Правителството за груби нарушения“.

Това каза днес в интeрвю за „Евроком“ инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

Той попита кое налага един ден да се правят 1000 теста, а на следващия 3000. „Това са тестове, това не са хора. Когато тестове се правят сред хора, за които се знае, че са положителни, от направените тестове, ще излизат много положителни. Ако тестове обаче се правят сред хора, избрани на случаен принцип, новооткритите ще са много по-малко“, обясни той.

За играта с тестове доц. Мангъров посочи като пример граничния пункт Кулата, където за направени 31 000 теста са установени 100 заразени с Ковид-19, а това са 0.32 процента от изследваните. Той посочи, че този резултат видимо се различава от данните на Щаба.

„При Щаба ние не знаем правилата на играта и там няма рефер, който да свири. Когато няма рефер, обикновено има страховити манипулации и не се играе честно“, категоричен е лекарят.

Според инфекциониста не е имало никакво медицинско основание за затягането на мерките вчера. Той е категоричен, че от самото начало на т. нар. пандемия от коронавирус в България не е имало нито пик, нито спадове на заразата. Процентът на носителите на „Ковид-19″ си стои все един и същ“, каза доц. Мангъров.

„Броят на хората с коронавирус от самото начало до днес си е непроменен. Със сигурност обаче в момента наблюдаваме втори пик на паника. Мачът без рефер дава възможност на Правителството и Щаба за груби манипулации в цифрите и процентите, за груби нарушения“, заяви още той,

Ексклузивно пред телевизия Евроком доц. Атанас Мангъров отговори на Сибила Маринова от болницата във Велико Търново, която сезира Етичнатана комисия към БЛС с обвинения срещу доц. Мангъров.

„Вижда ми се много странно, нелепо и тъжно, че някой заради това, че не е съгласен с моето мнение, ме дава на етична комисия. Това трябва да е някакъв вид другарски съд“, сподели топ инфекционистът.

На въпроса дали високият брой на новозаразени се дължи на вчерашния протест, той отговори: „Професор Кантарджиев преди няколко седмици каза, че може да се протестира, но трябва да се прави тихо, за да няма заразени“, припомни с ирония думите на Кантарджиев той.

Доцентът би се съгласил да участва в публичен дебат с Щаба, както премиерът Борисов тази сутрин предложи, но при няколко условия:

„Аз и моите съмишленици считаме, че трябва да се проведе един разговор, в който да участват не само лекари, а и хора, които се занимават с икономика, финанси и политика. И на този дебат да се обсъдят всички медицински и немедицински проблеми, които причини епидемията от коронавируса.“

По неговите думи най-големият „грях“ на Щаба е, че не са представили обективно и достоверно случващото се в страната.

„Манипулацията и некоректното представяне на данните ме кара да мисля, че заразата се използва за други цели. За цели, които не са медицински. Аз не съм политик и не искам да коментирам“, каза той.

Попитан дали иска да кажа, че коронавирусът се използва за политически цели, Мангъров отговори лаконично: „Да. Не искам да влизам в детайли. Имам предположение, че с раздухването на напрежение покрай тази сравнително безобидна епидемия, с необоснованото затягане на мерки, Щаб и Правителство преследват не медицински, а политически цели“. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. БЛАГОДАРИМ НА ГОСПОД ЧЕ ТЕ ИМА Д- Р МАНГЪРОВ БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕН С ЦЯЛОТО ВИ СЕМЕЙСТВО ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ ВАС И ДЕЦАТА ВИ ОБИЧАМЕ ВИ

  2. Не предположение, а твърда убеденост имам че няма никаква статистика на заболели. Обявяваните бройки заболели даже на са надути а са направо измислени и съчинени за да плашат и държат у дома готовите да се присъединят към протестиращите. Как пък нито веднъж не показаха някой действително болен или новоразболял се, да покажат ясни симптоми и описание на болестта, разновидност на проявата й и начин на лечение. Няма такъв вариант. Пълна мъгла, никаква информираност и стоманена секретност. Някакви назначени от властта подлоги, събрани в измислен щаб, в масонска потайност ежедневно ловят цифри от въздуха и без никакви доказателства ги спускат на стадото за да трепери. На някой преви ли му впечатление че обявеният брой на ежедневно новите заболели се движи от 300 до 600. Е как така при такъв ежедневен приток на нови заболели общия брой на посочените заболели е само 7000 за шече 4 месеца „смъртоносна болест“. Това си е една безочлива и грандиозна манипулация за страхово гипсиране на лековерните, целяща забавяне и отсрочване на падането на провалилата се власт и допълзяване до края на мандата.

  3. За „тестовете“ не е нужна дори папая. В много държави вече са правени експерименти с изпратени неизползвани „тестове“ и всичките са положителни! Дано поне да е само лъжа… но може и с „тестовете“ да заразяват хората… Не знам как е в други държави защото не съм луда да се „тествам“, но четох че в България дори не давали резултатите на хората, а само им ги „съобщавали“. Да не говорим че дори и тестът да не е предварително заразен, такъв тест просто не може да съществува защото въпросният „вирус“ изобщо не е изолиран. Всъщност никой вирус никога не е бил изолиран просто защото цялата „вирусна“ теория се очертава също като една огромна лъжа която е павирала пътя към изнудването на хората с вредни ваксини.

  4. Абстрахираме се от канала, гледаме, търсим информация и си правим извод:

    „https://www.youtube.com/watch?v=D6kJ9oN4dLY“

    Този човек говори от няколко години, но никой не го чува, а би трябвало.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.