ДНР: Украинските сили в източната половина на гр. Часов Яр са напълно унищожени

Групировката на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в източната половина на гр. Часов Яр е напълно унищожена. Част от града е в сивата зона, съобщиха за ТАСС от правоохранителните органи на ДНР.

„Източната половина на Часов Яр е в сивата зона. Там вече практически не е останала вражеска групировка. Някои успяха да се измъкнат от обкръжението, което им устроихме, останалите са унищожени“, каза събеседникът на агенцията. Той добави, че въпреки интензивната работа на руските Въздушно-космически сили и артилерия, украинските войски продължават с опитите си да прехвърлят резерви в източната част на града.

По-рано силите за сигурност на ДНР съобщиха за ТАСС, че група украински войски в източната част на Часов Яр е попаднала в оперативно обкръжение.

Украинските войски извършиха масиран обстрел по жилищната зона на гр. Василевка, Запорожка област, има цивилни жертви, съобщи губернаторът на областта Евгений Балицки. „Тази сутрин украинските въоръжени сили извършиха масирана терористична атака срещу Василевка. Ударени са три жилищни сгради и е повредена електрическа подстанция, вследствие на което без електрозахранване остават град Василевка, Василиевски район и селата Луговое, Лесное, Верхняя Криница, Зеленый Гай, Широкое, Переможное и Терноватое. Общо 8 хиляди абонати. От ударите са убити трима цивилни, има и ранени, на място работят лекари и спасители“, написа областния управител Балицки в канала си в Telegram.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.