Дмитрий Полянски пред ООН: Русия не възнамерява да елиминира Зеленски. Украинците и западните им кукловоди да се занимават с него

Руската федерация не планира да елиминира украинския президент Владимир Зеленски. Това заяви първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски, предаде ТАСС.

„Наистина ли мислите, че ако действително сме искали да ударим кортежа на Зеленски, нямаше да можем да го направим?“ – каза дипломатът на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на Украйна. – Особено като се има предвид фактът, че вие ​​много добре знаете, че този удар (по военни съоръжения в Одеса) разруши цех за производство на военноморски дронове и по-точно за тяхното сглобяване от компоненти, доставени от Великобритания“. Полянски отбеляза, че за Русия тази цел е много важна по-важно отколкото „Зеленски да тича из фронтовата зона и да си прави селфита в градовете, преди да бъдат освободени от руската армия“. „И ако някои от вас в душата си се надяват да се отърват от главатаря на киевския режим по този начин, мога да ви разочаровам: това не влиза в нашите планове“, посочи Полянски.

Дмитрий Полянски

„Превъплъщението на г-н Голобородко от сериала „Слуга на народа“ беше избран за президент от украинци, повярвали на предизборните му обещания да установи мир в Донбас и да защити руския език и рускоезичните граждани на Украйна“, припомни Полянски, добавяйки, че Зеленски е измамил своите избиратели. „Сега нека украинците и техните западни кукловоди да се занимават с него“, отбеляза той. Според Полянски Русия „има по-важни задачи“ – изпълнение на целите на специалната военна операция. И тъй като не искате да говорите за това как да ги осъществим с мирни средства, ние сме принудени да използваме военни средства за тази цел, с всички последствия за Украйна и западните спонсори на киевския режим, които вече започнаха да се проявяват много ясно“, заключи Полянски.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.